Nem jutnak elég 965-ös chipsethez a gyártók

A számítógépek iránti kereslet hirtelen növekedése miatt újra ellátási nehézségekkel kénytelen megküzdeni az Intel – ezúttal a legújabb, a Core 2 Duo processzorokat is kiszolgáló 965-ös alaplapi chipsetek szállítása akadozik. A PC-eladások azután lendültek fel, hogy az Intel július végén piacra dobta Core 2 Duo termékcsaládját, illetve mindkét nagy processzorgyártó jelentősen mérsékelte számos chipjének árát.

Az InfoWorldnek nyilatkozva Sunny Han, az Asustek marketingigazgatója elmondta, hogy nincs tudomása gyártási hibákról, egyszerűen a hirtelen, meglepetésszerű keresletnövekedés váltotta ki a hiányt, ráadásul az iskolakezdési szezon idén különösen erősnek bizonyult az Egyesült Államokban. A Gigabyte egyik név nélkül megszólaló vezetője szerint a 965-ös széria több tagját is érintik az ellátási nehézségek, különösen a középkategóriás PC-kbe szánt, integrált grafikus vezérlővel ellátott G965-öt.

Az Intel egyes chipsettípusainál tavaly ugyancsak felmerültek hasonló gondok, és bár a vállalat 2006 elejére úrrá lett a helyzeten, a baki közrejátszott a rivális AMD piaci részesedésének növekedésében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés