Nem fogy a HoloLens, de a Microsoftnak ez is jó

November óta csak ezres nagyságrendben fogyott a Microsoft HoloLens szemüvege, de a cég szerint ezzel nincs semmi baj, ők így is elégedettek.

A Windows 10-hez kapcsolódó egyik legnagyobb „és van még valami” termék a HoloLens nevű kiterjesztett valóság szemüveg volt, ami tavaly november óta kereskedelmi forgalomban is elérhető.

3000 dollárért nem annyira fogy a HoloLens
3000 dollárért nem annyira fogy a HoloLens [+]

Elérhető, de túl sikeresnek azért nem mondanánk, legalábbis a Microsoft most elárulta, hogy az eladások az eltelt hónapok alatt legfeljebb ezres nagyságrendben mérhetőek – ami mondjuk valahol érthető is, ha figyelembe vesszük a korlátozott elérhetőséget és az olcsóbb Development Edition 3000 dolláros árát.

A Microsoft véleménye szerint ugyanakkor ezek a számok teljesen rendben vannak, a termékért felelős Roger Walkden Londonban úgy nyilatkozott, hogy nem céljuk milliószámra eladni a HoloLensből, az ezres szám nagyjából az a nagyságrend, amire a fejlesztés ezen szakaszában szükségük van. Walkden egyben megerősítette azt is, hogy tervezik további, várhatóan olcsóbb HoloLens-verziók kifejlesztését, erre pedig konkrét útitervük is van – amelyről azonban nem árulhat el további információkat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés