Mobiltöltés szalonnasütés közben: ha a napelemes opció már unalmas

A piacon megannyi napelemes mobiltöltő és akkumulátorpakk kapható, melyek kirándulás és egyéb szabadtéri tevékenységek folyamán hívatottak életben tartani energiára éhes mobil eszközeinket. A BioLite CampStove viszont egészen más szemszögből közelíti meg a kérdést, az apró szerkezet ugyanis egy fatüzelésű mobiltöltő és sütő-főző alkalmatosság egyben. A CampStove alig nagyobb egy vizes palacknál, így könnyen szállítható, energiát pedig az oldalára szerelt termoelektromos elemmel állít elő, mely fedélzeti akkumulátor hiányában nem tárolható, így az USB porton keresztül azonnal „fogyasztandó”.

Valójában a CampStove mögött egy sokkal komolyabb termék és törekvés áll, ugyanis a BioLite fő profilja a HomeStove kályha, amit elsősorban olyan környezetbe szántak, ahol az emberek nyílt tűzön főznek. Ilyenkor nem pár bennszülött törzsre kell gondolni, ugyanis a gyártó állítása szerint közel 3 milliárd embert érint a dolog, ami majdnem a teljes populáció felét jelenti.


[+]

A BioLite célja egy olyan főzőalkalmatosság létrehozása volt, mely sokkal hatékonyabban égeti el a fát, ezzel közel 95%-kal csökkentve az egészségkárosító füstmennyiséget, és a kívánt cél elérése is csak feleannyi faanyagot igényel. Ezt megtámogatták egy a CampStove esetében látottnál komolyabb termoelekreomos elemmel, így az adott közösség alkalmi áramellátása is biztosított, mely akár életmentő is lehet.

A CampStove vételára 129 dollár, amivel nem csupán a terméket vásároljuk meg, de egy figyelemreméltó mozgalmat is támogatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés