A Mitsubishi nem adja fel a 3D-s frontot

Bár a Mitsubishi hazánkban elsősorban az autóiról ismert, azért a vállalat számos más területem is vitézkedik, így például a szórakoztatóelektronikában is otthon vannak. A cég a lézeres háttérvetítés technológia egyik élharcosa, és már akkor 3D Ready tévéket dobtak piacra, amikor a nagyok még nem is nagyon foglalkoztak ezzel a szegmenssel.

Komoly tapasztalatuk van tehát, úgyhogy nem lephet meg senkit, hogy annak ellenére folyamatosan jelentkeznek újdonságokkal, hogy egyértelműen nem ők a piac legmeghatározóbb résztvevői. A japán vállalat most három új tévéről rántotta le a leplet. Az MDR1 szériába tartozó modellek között akad egy 40, egy 46 és egy 55 hüvelykes képátlóval bíró modell is.

Mitsubishi MDR1
Mitsubishi MDR1

A Full HD-s felbontással operáló LCD tévék képesek a 3D-s tartalmak megjelenítésére, megkapták a vállalat saját fejlesztésű Diamond 3D Engine Pro3D technológiáját, és a Diamond HD képjavító eljárást is, tehát elvileg a kép minőségével nem lehet gond. Amíg általában a tévégyártók még a csúcsmodelleknek szánt készülékeket is csak maximum négy rejtett hangfallal szerelik fel, addig a Mitsubishi tíz hangszórót pakolt a termékekbe. Ezzel pedig állításuk szerint nagy lépést tettek afelé, hogy mindenféle egyéb periféria, hangprojektor vagy házimozi szett nélkül teremtsék meg a térhatású hangzást. Ez jól hangzik, de azért egy próbát mindenképp megérne a dolog, mielőtt virágba borul a világ.

Bár ma már nem akkora újdonság – hiszen mások is jelentkeztek hasonló megoldással – ám mindenféleképp említésre méltó, hogy a tévékbe került egy Blu-ray-író és egy 1 TB-os tárolókapacitású merevlemez is, amelyre a felhasználó kedve szerint rögzítheti a műsorokat. Sajnos egyelőre a gyártó elég szűkszavú, azt mindenesetre lehet tudni, hogy a három új TV októbertől vásárolható majd meg, továbbá a legkisebbért 3500, míg a legnagyobbért 6000 dollárt kell majd fizetni.

Előzmények

Hirdetés