Hirdetés

Minden korábbinál ütősebb táp érkezik a Zalmantól

Új, a korábbiaknál lényegesen nagyobb teljesítményű, mindemellett a cég kínálatában több újdonságot is nyújtó tápegységet dob piacra a jövő héten a Zalman. A ZM600-HP típusjelzésű táp maximálisan 600 wattnyi teljesítményt képes kisajtolni magából, ráadásul állítólag mindezt – az áramkör bemeneti oldalát hűtő hőcsöves megoldásnak köszönhetően – a lehető leghalkabban teszi.

Az ATX12V 2.2-es változatának megfelelő tápegység felépítése mindenekelőtt a stabilabb és hűvösebb működést szolgálja, mindemellett moduláris felépítésének köszönhetően az összeszerelést és a perifériák csatlakozását is egyszerűbbé teszi. A kisebb hőfejlődés érdekében a gyártó (jó eséllyel az FSP) dupla diódahidat alkalmazott az egyenirányításnál, a PFC kapcsoló FET-je ezúttal három komponensből tevődik össze, valamint kimeneti oldalon is kisebb hőtermelésű diódákat építettek az áramkörbe (hasonló megoldásokkal az FSP Zen és Epsilon tápegységeinél találkozhattunk).

A ZM600-HP négy 12 voltos ággal rendelkezik, melyek egyenként legfeljebb 16 A leadására képesek, közös összterhelésük pedig 504 watt lehet. Az 5 voltos és 3,3 voltos ágak egyaránt 24 ampert adhatnak le, közös terhelésük pedig maximum 155 W lehet. A táp egy 12 centiméteres, kék fénnyel világító ventilátorral is hűti a komponenseket, ennek fordulatszáma vagy zajszintje azonban nem ismert.

A ZM600-HP-t szeptember 18-tól szállítja a Zalman, a csúcskategóriás tápegység magyarországi ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés