Mesés mp3-lejátszók gyerekeknek

A babák és a matchboxok ideje úgy tűnik hamarosan végleg lejár, a XXI. század gyermekei (elsősorban szüleiktől tanulva) inkább elektronikus játékszerekkel szeretnek bíbelődni – melyek sokszor szorosan kötődnek a PC-hez. Ilyen játék – pontosabban gyerekeknek készült szórakoztatóelektronikai termék – a Disney által szerdán útjára indított Mix Stick médialejátszó-család, mely különleges dizájnjával leginkább a 6-12 éves korosztályba tartozó csemeték millióinak (ezen belül is elsősorban a lányoknak) a rajongására számíthat.

A Disney Mix Stick tehát elsősorban külalakjában tér el a hagyományos megoldásoktól, így a négy különböző dizájnnal megvásárolható egységre a szokásos módon, a számítógépről másolhatóak fel a zeneszámok (vagy akár a szülők által előre felvett mesék szövege). A Mix Stick 128 MB beépített memóriát tartalmaz, melyet SD és MMC szabványú kártyákkal maximum 1 GB-ig lehet bővíteni, emellett az egység fogadja a Disney saját fejlesztésű Mix Clip elnevezésű memóriakártyáját is, melyre körülbelül egy CD-nyi, fixen rögzített zeneanyag kerülhet. A mesebirodalom egyelőre négy Mix Clipet dob piacra, melyre többek között Hillary Duff vagy James Brown zenéi, illetve a Disney TV-sorozataiból kiválogatott betétdalok, zeneszámok kerülnek.

A vállalatnak nem a Mix Stick az első, hasonló célközönségnek készülő elektronikai eszköze; a Disney a tengerentúlon régóta forgalmaz saját márkanévvel ellátott hordozható DVD-lejátszót vagy éppen digitális kamerát, éppen ezért nem lehetetlen, hogy a Mix Stick sikeressé váljon, a kérdés már csak az, hogy a célcsoport – azaz a gyerekek – szemében az új mp3-lejátszó hasonlóan trendi eszközzé válik-e, mint az Apple hasonló tudású, ám jóval drágább iPod Shuffle lejátszója (a Disney eszköze 49,9 dollárba, azaz mintegy 10 000 forintba, míg az iPod pont kétszer ennyibe kerül).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés