Megint változhat a Centrino márkanév

A következő generáció érkezésével megváltoztatná mobil platformjának évek óta használt és bevált márkanevét az Intel, írja gyártói forrásokra hivatkozva a tajvani DigiTimes híroldal. Igaz, a változás mindössze egy karakter többlettel járna majd: a Centrino processzortechnológia neve után elhelyeznének egy kettest, ezzel jelezve, hogy a jelenleg Montevina kódnéven ismert platform tényleg újdonságot takar a korábbi generációkhoz képest.

Az Intel 2003-ban vezette be a piacra azóta rendkívüli sikereket elért Centrino mobil platformját (később Centrino processzortechnológia), mely rendszerint három fix komponensből: egy adott sorozatú mobil processzorból, energiatakarékos lapkakészletből, WLAN-modulból, esetleg néhány opcionális kiegészítőből áll. A Centrino platform neve és logója a kezdetektől két generáción keresztül változatlan maradt, végül az Intel a 2006-os arculatváltása során, illetve a kétmagos Core Duo mobil processzor bevezetésével egy időben létrehozta a Centrino Duo márkanevet, melyet a Santa Rosa kódnevű platformjánál jelenleg is használ, kiegészítve a vállalati ügyfeleknek szánt gépekre ragasztott Centrino Pro márkajelzéssel.

A noteszgépgyártók a DigiTimes beszámolója alapján kedvezően fogadják a márkanév megváltoztatását: mint mondják, az évek óta használt márkanév leváltása, illetve a kettes szám szerepeltetése a logón még a laikus, a technológiai részleteket nem ismerő vásárlókat is könnyebben meggyőzi arról, hogy ez esetben tényleg újdonsággal állnak szemben. Így értelemszerűen valamivel könnyebben is hajlanak a cserére.

Az Intel várhatóan idén nyáron, a Computex kiállítás alkalmával leplezi le új generációs mobil platformját. Ebben továbbra is az év elején megjelent Penryn magos processzorok teljesítenek szolgálatot, de a jelenleginél jobban differenciált termékpalettát alkotva, míg a platform többi kulcselemét újakra cserélik. Így bemutatkozik az eddig nem túl fényesen szereplő Turbo Memory következő változata, a WiMAX is felkerül a vezeték nélküli hálózati vezérlő által támogatott szabványok listájára, továbbá a processzort és a chipsetet egyaránt érintik a kisebb méretet, illetve hosszabb akkumulátoros rendelkezésre állást célzó fejlesztések.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés