Médialejátszók hálózati csatolóval

Médialejátszó funkcióval is szolgáló merevlemezes tárolóegységek jelennek meg a Verbatim termékpalettáján. A MediaStation és a MediaStation Pro egyaránt 500 GB-os kapacitással érkezik, beépített 3,5 hüvelykes SATA winchesterük tartalma elérhető közvetlenül, azaz USB porton keresztül számítógépre kapcsolva, illetve a helyi hálózaton keresztül is. Az alapváltozat Fast Ethernet porttal rendelkezik, a Pro kivitel emellé egy 802.11g vezeték nélküli interfészt is kap. A normál hálózati tárolóegység (NAS) funkció mellett médiaadapterként is működnek, vagyis nemcsak a saját merevlemezükön lévő fájlokat, hanem a hálózatban megosztott anyagokat is képesek lejátszani.

Verbatim MediaStation és MediaStation Pro

A sima MediaStationt a standard felbontásokhoz tervezték, az 1080i felbontást arra alkalmas kimenetén már felskálázással állítja elő. A JPEG képek megjelenítése, WAV, MP3, WMA, OGG formátumok megszólaltatása mellett MPEG-1/2 és XviD kódolású videókat játszik le MPG, AVI, M2V, DAT és VOB konténerekben. Mindezt a Pro változat PNG, BMP képek támogatásával, AAC-dekódolással, illetve további standard és nagy felbontású videoformátumok kezelésével kerekíti ki, így repertoárjába tartozik az MPEG-1/2/4, DivX, XviD, WMV is egyebek mellett AVI, MP4, WMV, TS, TP, TRP, ISO és VOB konténerekben.

Mindkét készüléken találunk S-Video, kompozit és komponens videokimenetet, sztereó analóg, valamint koaxiális és optikai SPDIF audiokimenetet, a Pro ráadásként – valódi 1080p jelet továbbító – HDMI csatlakozóval is rendelkezik. Ugyancsak az okosabb modell funkciólistáját gyarapítja az USB portjára kapcsolt külső tárolók kezelése (USB host), valamint a Shoutcast és Icecast katalógusokban összegyűjtött internetes rádióműsorok vételének lehetősége. A MediaStation már most elérhető 39 300 forintos ajánlott áron, a Pro változat ára 57 600 forint lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés