Cowon P5 médialejátszó - luxuskategória

Letisztult külsejével, szálcsiszolt fémborításával és 5 colos érintőkijelzőjével a luxuskategóriát célozza meg a három színváltozatban (fekete, vörös, platinaszürke) piacra kerülő Cowon P5 médialejátszó. Az új modell képernyője 800x480 pixel és 16,7 millió szín megjelenítésére képes, kontrasztaránya 450:1, maximális fényereje 450 cd/m². Ujjal történő vezérlésre kalibrálták, és az érintésekről fizikai visszajelzést is ad.

Hirdetés

Belsejében az egykor az AMD által kifejlesztett, majd a Raza (RMI) által megvásárolt, 700 MHz-es Alchemy Au1250-es processzor kapott helyet 128 MB munkamemória társaságában. Beépített merevlemeze 60 vagy 80 GB tárkapacitású lehet, felszereltsége pedig – akárcsak az előd, a Q5W esetében – rendkívül gazdag: Bluetooth (A2DP profillal), T-DMB tévé- és FM rádióvevő, kompozit, komponens, S-Video kimenet, USB host port, sztereó hangszórópár.

Cowon P5

A többi Cowon lejátszóhoz hasonlóan a P5-nél is széles a támogatott formátumok skálája (MP3, WMA, ASF, WAV, OGG, APE, FLAC, MPC, WV hang; AVI, ASF, WMV, MPG, OGM, DivX, Xvid, MPEG-4 videó; JPEG, PNG, BMP, RAW képek). A WinCE 5.0 operációs rendszer alá egyéb szoftvereket is telepítenek, így szövegolvasó, Flash Player, játékok és más alkalmazások is rendelkezésre állnak. Egyetlen hátrányként talán a Q5W-ben még megtalálható Wi-Fi hiányát említhetnénk, bár egy USB-s adapterrel ez is pótolható. A Koreában augusztusban piacra kerülő medialejátszó a gyári adatok szerint egyetlen feltöltéssel 9 óra video-, illetve 14 óra zenelejátszást tesz lehetővé. Vételára 430 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Cowon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés