Már Magyarországon is kapható a Fujitsu Air Command

Már korábban bemutatkozott a Fujitsu Air Command nevű vezeték nélküli játékvezérlője, de Magyarországon csak most mutatták be hivatalosan. A készülék különlegessége, hogy akár konzol nélkül, PC-vel is elérhetők azok az irányítási formák, amiket a még a Nintendo Wiinél ismerhettünk meg.

Az Air Commandot Novotny Dénes termékmenedzser mellett Temesvári Andrea mutatta be. Ha valakinek nem lenne ismerős hölgy a neve, akkor elég annyit megemlíteni róla, hogy a nyolcvanas években a világ közvetlen elitjéhez tartozó teniszezőnő volt. A világranglistán elért hetedik helyét – sajnos – azóta sem tudták megközelíteni magyar sportolók. Hogy a tudása mit sem kopott az elmúlt időben, arra fényes bizonyíték, hogy ezúttal a virtuális világban győzedelmeskedett, méghozzá a Virtua Tennis 3 programban. Az ellenfél nem kisebb sztár volt, mint Venus Williams, aki a pályán már nem igazolta jó hírét. A szervákat még biztosan fogadta, de Temesvári Andrea remek kétkezes fonákjai és jól helyezett tenyeresei egyre reménytelenebb helyzetbe hozták, és a fekete csillag sima vereséget szenvedett.

Maga az Air Command több fukciós eszköz. Egyrészt játékvezérlő, egy egyszerű USB-s vevő segítségével a számítógéphez csatlakoztathatjuk, a működéshez szükséges energiát pedig két AA-s elem szolgáltatja neki. Külsőre nagyon hasonlít a Wiimote-hoz, de attól eltérően három helyzetbe „csavarható", így aztán még egy pisztoly formáját is felveheti, ha éppen lövöldözni támadna kedvünk (nem igaziból ugye). Másrészt az Air Command komolyabb tevékenységekhez is ajánlott, így például prezentációs eszköznek is kiválóan használható, a segítségével kezelhetjük az egérkurzort, lapozhatunk, kicsinyíthetünk-nagyíthatunk. Sőt, a Windows 7 multi-touch felületének használva szinte mindent irányíthatunk egy-egy kézmozdulattal.

Természetesen elsősorban a játékokban kaphat főszerepet. A háromtengelyes Gyro Sensornak köszönhetően precízen képes követni az emberi kéz mozdulatait, így bármilyen program egyszerűen irányítható vele, négyféle állását (fegyver, repülési, versenyző és sport módja) pedig a különböző tevékenységekhez optimalizálták a golftól a repülésig. Temesvári Andrea azt is elmondta, hogy bár a igazi tenisz egyelőre még élvezetesebbnek tűnik a virtuálisnál, az Air Command akár teniszakadémiák hasznos kiegészítője is lehet, hiszen az ifjú sportolópalántáknak könnyebb megérteniük az elméleti finomságokat, ha Venus ellen kell taktikázniuk, mintha csak szóban kapnának instrukciókat arról, hogy mikor hogyan kell helyezkedniük. Az Air Command tehát már hazánkban is elérhető, körülbelül 25 000 forintot kell kifizetnünk érte.

Virtuális győzelem
Virtuális győzelem

Előzmények

Hirdetés