Már gyártásban az 512 MB-os SD (Secure Digital) kártyák

Az 512 MB-os termék után a második vagy a harmadik negyedévben – a cég bejelentése szerint – már az 1 GB-os SD kártyák gyártása is megkezdődhet, ezek tömegtermelése legkorábban júniusban indulhat.

A jelenlegi PDC termékskála a hagyományos méretű 8MB-512MB közötti SD-termékekből, illetve a 8-256 MB-os MMC-kből (MMC – MultiMedia Card) áll. A cégnél már “nyúzó-próba” alá vetettek 160MB, 192MB és 284MB-os kártyákat is, mivel egyes felhasználási területeken erre is igény mutatkozik. Utóbbiak hivatalos bejelentése legkorábban májusra várható. A vállalat memória kártyái rendelkeznek az FCC és a CE minősítésekkel.


Forrás: www.pdcom.com.tw


Ismeretes, hogy az SD kártyákat elsősorban azért találták ki, hogy a szerzői jogokkal rendelkező MP3-as zenéket csak - a vételár megfizetése után - egy példányban lehessen használni. Az Internetről letöltött zeneművek ugyanis az SD kártyáról tovább nem másolhatók, mivel másolásvédelmi kóddal vannak ellátva. Az SD kártyáknak két üzemmódja van. Az eredeti üzemmód használja a másolásvédelmi kódot, míg az MMC mód használatánál nincs kódolás. Természetesen az MP3-ak mellett más területeken is lehet titkosítani, ilyen például a mobiltelefonokban lévő címek, fontos üzleti adatok, valamint különböző mobil terminálok közötti biztonságos kapcsolatnál is jelentős eszköz lehet az SD kártya.

A 256MB-os kártyák jelenleg 75-80 dollár közötti áron kaphatóak a WEB boltokban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés