Színpompás és többféle kapcsolóval rendelhető billentyűzet a Logitech-től

A G513 a G413 alapjaira épít, de Lightsync-kompatibilis és Tactile, illetve Linear Romer-G kapcsolókkal is kérhető.

Nagyobb testvért kap az általunk is tesztelt Logitech G413: a most bemutatkozó G513 felépítését tekintve a kisebbik modell nyitott kialakítását, vaskos alumíniumból készült alaplapját és kiosztását örökölte, de már memóriahabos csuklótámasz is jár hozzá, RGB LED-eket kapott és kompatibilis a cég Lightsync rendszerével is, ami lehetővé tesz olyan trükköket, hogy a háttérvilágítás a játékokban történtek szerint változzon. Ez azt jelenti, hogy a támogatott szoftvereknél például villog a szóköz, ha újra kell tölteni a tárat, vagy megváltozik a gombok színe, ha hátulról lőnek ránk. Persze ha valaki inkább maradna a hagyományos RGB háttérvilágításnál, annak sincs akadálya, a billentyűzet gombonként színezhető.


[+]

Az ilyen világítós trükkökön túl a 455 x 132 x 34 mm-es és 1 kg-os új klaviatúra kétféle kapcsolóval rendelhető: a Romer-G Tactile és a Romer-G Linear neveiből már kitalálható, hogy mit kínálnak. Mindkét változatot 1,5 mm-es kapcsolási út és 45 cN kapcsolási erő jellemzi, élettartamuk pedig 70 millió leütés. Sajnos a kiosztások között egyelőre nem szerepel a magyar és az 57 000 forintos ár sem éppen alacsony – ezért cserébe kapunk egy sor extra sapkát a QWER/ASD/12345 gombokra, makrózási lehetőséget az F1-F12 billentyűkre, átmenő USB portot 2.0 sebességgel és fedélzeti memóriát a beállítások tárolására.


[+]

A G513 mellé újdonságként érkezik még a G560 nevű 2.1-es hangrendszer is, amely a szatellitek oldalára és hátoldalára szerelt lámpáknak köszönhetően szintén Lightsync-képes. A 80 000 forintba kerülő, összesen 120 watt effektív teljesítményű szett Bluetooth és vezetékes forrásokkal köthető össze, egyszerre összesen néggyel, amelyek között aztán egyszerűen kapcsolgathatunk. A mélyládában egy 165 mm-es mélysugárzó, a szatellitekben pedig egy-egy 63,5 mm-es középmagas hangsugárzó dolgozik, így 40 Hz-18 kHz-es frekvenciaátvitelre számíthatunk tőle. Bár 2.1-es a rendszer, a DTS:X Ultra 1.0-nak köszönhetően virtuális térhangot is kínál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés