"Lézertévékkel" támad a Hisense

A vállalat régóta pofozgatja ezt a koncepciót, és most eltérő méretű modellekkel jelentkezett.

A Hisense évekkel ezelőtt rántotta le a leplet Laser TV nevű koncepciójáról, amely akkoriban komoly feltűnést keltett. Az tény, hogy a név kicsit becsapós, hiszen a rendszer egy lézeres fényforrást használó, ultrarövid vetítési távolságú projektorból, és egy speciális "vászonból" áll, amely tartalmazza a hangszórókat is. A hagyományos vetítőkkel ellentétben itt viszont a távolság fix, azaz a megjelenített képátlóval sem lehet variálni.

Hisense Laser TV koncepció

Hisense Laser TV koncepció [+]

Korábban a cég mindig csak egy-egy, prototípus fázisban lévő készülékkel volt jelen a nagy kiállításokon, amelyekről mindig azt ígérték, hogy hamarosan a boltokba kerülnek. Az idei IFA-n viszont egy egész kis hadsereggel támadott a kínai cég: egészen konkrétan egy 100, egy 88 és egy 75 hüvelykes változattal léptek színre. Ezek mindegyike szavatolja a 4K felbontású HDR tartalmak megjelenítését, és az integrált okostévé rendszer révén lehetővé teszik a különféle médiaállományok futtatását, valamint a netes appok elérését is. Bár egyes Hisense televíziók már kaphatóak Magyarországon, azzal kapcsolatban még nincs információ, hogy ezek hivatalosan megérkeznének hazánkba is.



[+]

A látottak alapján a kép minősége rendben van, bár az biztos nem véletlen, hogy egy kifejezetten sötét szektorban állították ki ezeket a modelleket. Mindenesetre a színek szépek, a kontrasztosság is jónak tűnt (bár azért nem OLED liga), és a mozgásmegjelenítésnél sem tapasztaltunk anomáliákat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés