Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tigerclaw

  veterán

  Ha nem árusították volna ki a márkanevet, még lenne is értelme minőségról beszélni. Most ki tudja ki tervezi, hol gyártják épp...

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Vikthor

  veterán

  65"??? OMFG, FullHD korában azt mondanám, remek méret....

  [ Szerkesztve ]

  ~ B & B & L | Suomi Finland Perkele ~

 • MMSZoli

  tag

  Szerintem baromi jól néz ki., 65", OLED, külön hangszóró panel...

  Akinek kicsi a 4K 65", üljön közelebb :-)

 • Sinesol

  addikt

  Nem tudom az emlitett dolgoknak mi közük egymáshoz, simán lehet prémium minőség, csak mert eladták a márkanevet. Az is tökmindegy hogy kik tervezik, vagy hol gyártják, szerintem lényegében az sem nagyon érdekel senkit, hogy egy LG-t vagy Samut hol és kik terveznek, a lényeg a termék minősége.
  De ha már gyártás, hát nyilván LG OLED lehet benne, mivel jelenleg kb. mindenkinek ők gyártanak.

 • Luck Dragon

  veterán

  LOGOUT blog

  TpVision van mögötte.

  A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line. iPad Pro LTE & iPad 2018 ,Android One.

 • Vikthor

  veterán

  hogy elérje az ember a monitorhatást és bukja a rendes surround hangzást? kösz inkább lógok a fáról...

  [ Szerkesztve ]

  ~ B & B & L | Suomi Finland Perkele ~

 • Tigerclaw

  veterán

  Amennyire tudom, a felvásárlás után komolyan visszaesett a tévéik minősége. Sajnos a tipikus kínai hozzáállás ott is előjött. Majd eladja a márkanév a szart is. Aztán gondolom 2-3 év után rájöttek, hogy a könnyebb elveszíteni a bizalmat mint megszerezni és muszáj valamit mutatni. Szerintem az a busz már elment. Most dolgozhatnak még vagy 10 évet keményen, hogy oda eljussanak a márka elfogadottságát tekintve, ahol voltak a felvásárlás idején.

  A boltokban kétféle vásárló van. Az egyik jellemzően az olcsóbbat veszi egy ismert márkából, a másik meg célzottan pár márka közül választ és ha kell kiad érte több pénzt is. A Philips sajna kiesett a menő márkák rövid listájáról. Ott csak az LG, Samsung, Sony és Panasonic maradt meg. Olcsó tévét el tudnak adni, de az ilyen prémium szint nem nekik való még. A minőség meg a fejlesztések helyett csak a különböző ambilight megoldásoktól várták a csodát. Az az egy húzó feature-jük maradt a listán. Ha OLED tévét vennék nálam csak az LG, Sony, Pana jöhetne a képbe. A Philipsben egyszerűen már nem bízok és ez az ő hibájuk. Nézd meg hogy hány márkanév tűnt el a süllyesztőben, csak a tévé piacon amint kínai kézbe került.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Duree

  veterán

  A kínai TP Vision vette meg a Philips márkanév használati jogát, ők tervezik és készítik a tévéket természetesen kínai panellal, ebböl ugye kivétel az Oled. A TP Vision saját név alatt is forgalmaz illetve gyárt Lcd tévét, ami majd nem ugyan az mint a Philips csak jóval olcsóbb.

 • lorinser

  senior tag

  Nekem volt Philips TV-m a TPVison előtt és után is, amiből már a 2. Philipsemet nyúzom. Egyikkel sem volt semmi bajom. Nem igaz, hogy zuhant a minőség. De ha megnézed, a Sony-nál is panaszkodnak az utóbbi időben rendesen.
  A Philips TV-k fejlesztése, gyártása egyébként továbbra is ugyan ott történik ahol korábban (Hollandia, Lengyelország). A mérnökök is hollandok maradtak.

  Xiaomi M9 Lite, Philips 55PUS8303

 • tng

  tag

  A tavalyi oled széria kegyetlen gyenge képet adott SD tartalmon. Inkább azon kéne javítani. Egy LG 55c8-at és az 55ös 903-as philips oledet meccseltettük m1-en egy media marktban, azonos beállításoknál, és brutális különbség volt. A philipsen teljesen életetlen, pixeles volt a kép, ha megmozdult az ember, szétesett az arca, az LG-n egyik sem vol jellemző. Sőt. Meglepően jó volt. Inkább erre kéne koncentrálnia a philipsnek. Az android meg tele van hibával, ha egyet megfoltoznak, másik 2 jön elő. Azt is el kéne felejteni.

  Mert csak.

 • cudarz

  tag

  Ez valami jó béna teszt lehetett, nekem volt Philips OLED 803-am és LG C8-am is, és a Philipsnek jobb a képe, sokkal élesebb TV tartalom esetén, a mozgásmegjelenítése is jobb. Nehogymár egy Mediamarktos teszt alapján alkoss véleményt.

  TV tartalmon kívül pedig nagyjából ugyanolyan a kettő, talán egy hajszálnyival szebb az LG, de a legtöbb ember észre sem venné, csak azért tudom mondani, mert nekem mindkettő volt/van.

 • tng

  tag

  Ott dolgoztam akkoriban, volt időm rendesen körbejárni a témát, azonos és megfelelő körülményeket kreálni. A philps kegyetlenül elvérzett TV adáson.

  Mert csak.

 • MMSZoli

  tag

  Annak idején (TP Vision előtt) én is ott dolgoztam a cégnél, és nagyon sokat dolgoztunk hogy jó legyen a minőség. 2010 környékén a minőség (=vevő visszahozási ráta) a német MM és Saturn szerint a Philips a Panasonic után a második legjobb volt. 2 évvel korábban a 6. volt
  Nem az alkatrészek javultak ennyit, hanem ráfeküdtünk a SW hibák befoltozására, nem hagytuk élni a fejlesztőket, amíg a release előtt a saját dolgozókból álló tesztelők komoly hibákat találtak. Ez működött a francia és a szingarúri fejlesztőközpont készülékeivel.
  Nagyon durván megvágtuk a minőségi garanciális költségeket a fejlesztésekkel, 20%-ot csökkentettünk a garanciális költségeken, előtte havi 1 -1.2 mio €-t kellett visszaigazolnom az EU piacról, egy-egy nagyképernyős LCD javítása 400-500€ volt... (a francia gyártás leállítása
  után hozzánk jöttek be azok a számlák is). A soron a felső kategóriás TV-ket egy 250K€-s Kuka robot pakolta egy 40°-os égetőkeretre, ahol az első 3 nap tesztjét beletoltuk, mert ez idő alatt halt meg a TV-k 70%-a a piacon (korai kieső IC-k kiszűrve).
  Sajnos a belga felső kategóriás TV-széria ebbe a remek trendbe belekönyökölt, mert a belga fejlesztés főnöke egy arrogáns fafej volt. Kép/Dizájn/Hang volt számára a szentháromság, nem tudott átlépni a XXI. századba. Ezekkel nem is volt gond, de a félkész/instabil funciókkal elvesztették a műszaki újdonságokra érzékeny fiatalok érdeklődését, hiába jeleztük, hogy ezek komoly hiányosságok, külön codec-szett szerinti tesztanyagot szedett össze a kollágám Nekik HDD-n, rá se néztek. Az újonnan bevezetett de félkész USB HD videó lejátszás, vagy az instabil Philips internet szolgáltatás sem volt számukra fókuszban. Az egyik mérnök kollégám meghekkelte a SW-t, és a DVB-T steam-et USB-n keresztül le tudta menteni HDD-re, senkinek nem volt olyan akkor még a piacon, rá se néztek a fejlesztők, minek az...
  Ráadásul ráhúzták a közép és alsó kategóriára a drága felsőkategóriás platformot, és onnantól veszteségessé vált minden 32" TV, így sajnos gyorsan vége lett a storynak. Ráadásul mikor meglátták az IFA-n a 3D-t a vezetők, bepánikoltak, és leállítottak minden fejlesztést (már akkor megmondtam, hogy szart se ér az egész anyag nélkül, és igazam is lett)
  Konkrétan egy ilyen 2010-es prototípus 32" Philips ambi TV-ről írom a sorokat, most monitornak használom, baromi jó LG IPS kijelző van benne, jó a hangja, szép a szálcsiszolt alu előlapos készülék. Még talán a YT is megy rajta Wifin...
  A TPVision-höz nem lojális magyar gyárat is beszántották idővel (akkor már nem voltam ott), de a TPVison elég sokat hezitált, mert a világ akkori egyik leghatékonyabb gyártását szüntette meg.
  A TPVision-nak Lengyelországban volt a kifejezetten modern gyára, a Philips adta a technológiát, de mint jeleztem, eléggé le volt az LG vagy Samsunghoz képest maradva a új SW fejlesztések állapota. Úgyhogy a TPVision vezetősége a lojális lengyeleket választotta a rebellis magyarok helyett... Kár érte, nagyon jó gyár volt a fehérvári, tizenéves tapasztalatokkal rendelkező profi gárdával, akár gyártásról, akár a mérnökségről vagy logisztikáról, pénzügyről volt szó.

  A japán Sharp vezető mérnökei nem akarták elhinni az egy soron műszakonként legyártott TV-k mennyiségét, amíg a saját szemükkel nem látták (ott voltam a megbeszélésen, én vittem ki a Sharp Lead Engineer-t a gyártósorra). A Sharp vezetőségét annyira lenyűgözték a fejlesztések és a hatékonyság, hogy a kijelzőszállítás feltételéül szabták a gyártósor technológia megszerzését. Ezekhez a fejlesztésekhez ugyan semmi közöm nem volt, de nagyon büszke vagyok arra a magyar mérnökgárdára, akik a világ egyik leghatékonyabb és minőségileg is igen korrekt TV-gyártó sorait hozták össze. 1250db TV egy műszakban egy sorról. Vagy több.
  A Sonyval is dolgoztunk, de ők kiábrándítóan csak a külcsínre fókuszáltak. Szakmailag leginkább a LOEWE és a Bang&Olufsen volt kiemelkedő, iszonyú jó és profi mérnökgárdájuk és technikájuk volt, de oda főképp csak alkatrészeket szállítottunk (DVD loader a TV-be, stb).

  Nah, jó volt egy kicsit nosztalgiázni. Jóccakát! :-D

 • allein

  addikt

  Nekem ugyan 934 modell volt 55" méretben és 3 hét után visszavittem a MM-ban, mindezt úgy, hogy nagyon szeretem az ambilightot, nagyon hiányzik a mai napig is. Philips helyett kihoztam egy LG E9-et, ugyanabban a méretben. Vásároltam Philips HUE Sync dobozt ,ledeket is, de sajnos csalódnom kellett, nem úgy működik ahogy elképzeltem, meg sem közelíti az ambilightot.

  Nem tudom milyen a Saphi(annyit tudok, hogy ez a Philips saját szoftvere). Nem akarom elhinni, hogy egy ekkora cég nem tud kifejleszteni egy jó OP rendszert :W

  Ami számomra hihetlen és sehol nem reklámoztak, hogy nincs ATMOS. Hiába minden test videóban elhangzik az ATMOS tamogatás, nincs. Nem volt annyira éltefontosságú de úgy gondolom, hogy egy csúcs minőségű 600.000 ft.-ért TV-től elvárom ezt a featuret.

  A pixel frissítés úgy lett megoldva, hogy 5-10 percenként a Philips eltolja a pixeleket egy sorral, ez szabadszemmel látható és engem személy szerint zavart.

  A másik nagy probléma ami zavart: az audio, lyp-sync probléma. Youtubeon és sima TV nézés alatt is látható, tapasztalható volt, ez sem hangzik el sehol. És nem hiszem, hogy én fogtam ki hibás készüléket, ez szerintem Android szoftver probléma.

  Ami PRO: csatornák szebbek voltak mint a mostani E9-en, a soundbar és az ambilight.

  Nagyon fájt a szívem, hogy vissza kellett vinnem a 934-et. Nappaliban van egy 65" C8-am, gondolkodom egy újabb Philips OLED-en, 754 amin Saphi van :U

  Nagyon sokat TV-zem, nagyon sokat játszom PS4-en és az ambilight nagyon sokat dob az élményen. Az első Philipsem jelenleg pincében pihen egy dobozban, nem volt szívem eladni :R

Hozzászólok Aktív témák