Leica objektíveket Micro 4/3-ra

Mint ismeretes, a Micro 4/3 rendszer a kis bázistávolsága (bajonettcsatlakozó és érzékelő távolsága) miatt rövid idő alatt rendkívül közkedvelt lett a régi objektívek használói között. Ezeket az objektíveket amúgy nem lehet szinte semmilyen digitális vázon használni, de most nagyrészt már a megszűnt támogatottságú rendszerek objektívjeit is le lehet majd porolni, mivel az ügyes szakik által legyártott adapterrel használhatóak a G1-en és a GH1-en.

A Panasonic, a Micro 4/3 rendszer eddig egyedüli gyártója meglovagolja ezen felhasználói igényeket, s a Leica Camera AG támogatásával gyári adaptereket kínál a kiváló Leica objektívekhez. Az M bajonett a távmérős fényképezőgépekhez készült, rendkívül kis bázistávval bíró csatlakozás, igazság szerint semmelyik másik digitális rendszeren nem volt eddig használható a Leica M8-on kívül. A Leica R már egy tükörreflexes rendszer csatlakozófelülete, ezáltal eddig is használható volt más rendszereken is.

A Panasonic garantálja, hogy a DMW-MA2M és a DMW-MA3R adapterekkel működni fog a az MF Assist funkció a G1 és GH1 vázon. Ezen funkciónál bele lehet nagyítani a keresőképbe, ezáltal még könnyebben kivitelezhető a kézi élességállítás. Természetesen az autofókusz funkció nem működik a Leica objektívekkel, mivel ezen régebbi Leica rendszerek még csak a kézi élességállítást támogatták.

Azóta történt

Hirdetés