Lehull a lepel az Xbox 2-ről?

A világhálón terjedő pletykák szerint a Microsoft a jövő év márciusában megrendezésre kerülő Game Developers Conference (GDC) rendezvényen fellebbenti a fátylat következő generációs játékkonzoljáról. Ám hogy közel két évvel a játékgép tervezett piaci premierje előtt milyen részletek látnak majd napvilágot, arról nem szólnak a hírek.

A híresztelést útjára indító internetes lap állítása szerint a március 22. és 26. között San Joséban rendezendő eseményen a Microsoft felfedi a konzol specifikációit, és néhány technológiai demót is bemutat. Egyesek azt is tudni vélik, hogy a következő generációs konzol Xenon kódnéven ismert a vállalaton belül.

A hír akár igaz is lehet, hiszen 2000 márciusában szintén a GDC-n jelentette be Bill Gates, hogy vállalata belép a játékkonzolok piacára. Ezt 20 hónappal követte az Xbox megjelenése. Azonban érdemes visszaidézni, hogy az akkori eseményen a készülék specifikációi még nem voltak véglegesítve, csupán egy NVIDIA NV15-prototípussal felszerelt PC-t láthatott a közönség, valós idejű demók nélkül.

Többen valószínűsítik, hogy csupán hasonló "részletek" látnak napvilágot a jövő évi GDC-n is, ha egyáltalán igaz a hír. Jelenleg annyi tudható a következő generációs Xbox konzolról, hogy fejlesztésében a Microsoft az ATI grafikus, az IBM processzor- és a SiS chipset-technológiájára támaszkodik. A játékgép várhatóan 2005-ben kerül piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés