Különleges kiegészítők kavalkádja

A Livescribe a Pulse után újra egy igen érdekes, első pillantásra egyszerű tollnak tűnő termékkel állt elő. Az Echo smartpen készülék tollként is használható, ráadásul a hegye is cserélhető, viszont a trükk, hogy mindent képes megjegyezni, amit leírnak vele. Egy ARM 9 processzor dolgozik benne, a szövegeket pedig egy infravörös tartományú kamera rögzíti, nagyjából 70 kép/másodperces sebességgel. A szövegeket az írásfelismerő rendszer szövegként is eltárolhatja, illetve tud hangot is felvenni, akár 800 órányit. Megteheti, hiszen a 4 vagy 8 GB-os beépített memóriájára sok minden fér.

Livescribe Echo smartpen [+]
Livescribe Echo smartpen [+]

A mentett adatokat a micro USB csatlakozóján keresztül a számítógépre letöltve dolgozhatjuk fel a Livescribe Desktop szoftverrel. Persze ha addig nem akarunk vagy tudunk várni, magán a smartpenen is visszahallgathatjuk a beépített hangszórón, vagy a 3,5-ös jack aljzatára csatlakoztatott fülhallgatón keresztül. Ezt mind jelszóval is  le lehet védeni. Az informálódásban az Echo 96x18 pixeles felbontású OLED kijelzője is a felhasználó segítségére van. A Livescribe Beta Application Store-on keresztül további, több mint 60 program tölthető le hozzá, úgymint játékok, szótárak. A 4 és 8 GB memóriás Echo smartpenek 170 és 200 dolláros áron kaphatók.

Livescribe Echo smartpen [+]
Livescribe Echo smartpen [+]

Érdekes megoldással állt elő a Trust is, ezúttal új hangszóróját mutatta be, ami a Morpheus Stereo Speaker Set névre hallgat. Ez a Morpheus nem mondja el, mi is az a Mátrix, viszont a két különálló oldalával és a beépített mágnesek segítségével egy darab, hosszú hangszóró kreálható belőle. Az így kialakított hangfalrúd pedig tökéletesen illik a széles és lapos TFT monitorok alá például. A működéséhez szükséges energiát USB portból nyeri, tehát notebook mellé, hordozható sztereó hangszórónak is megfelelő. Nagyjából 15 euróért lehet hozzájutni.

Trust Morpheus Stereo Speaker Set [+]
Trust Morpheus Stereo Speaker Set [+]

A Canon tavaly decemberben mutatta be hordozható szkennerjét, az imageFORMULA P-150-et. Már akkor, a gyártó által tartott sajtótájékoztatón felmerült a kérdés egyesekben, hogy a PC-s változat mellett várható-e Mac gépeken is használható verzió. Természetesen pozitív válasz érkezett a cégtől, azonban több mint fél évet kellett várniuk az OS X operációs rendszerrel rendelkezőknek, míg végre megvásárolható formába került a számukra kifejlesztett készülék, amely az imageFORMULA P-150M nevet kapta.

Canon imageFORMULA P-150M
Canon imageFORMULA P-150M

A díjnyertes termék a Mac rendszerekre készített szoftvercsomaggal érkezik, így használható lesz a CaptureOnTouch Lite program, amellyel pillanatok alatt elvégezhető minden szükséges feladat. A szkenner egyébként 15 lap/perces (30 oldal/perc) beolvasási sebességre képes, amit a sajtótájékoztatón látottak alapján alátámaszthatunk. A P-150M-es modell természetesen Windows vagy Linux környezetben is teljes körű kompatibilitással rendelkezik. Európában július közepétől kerül forgalomba, az ára egyelőre ismeretlen.

Előzmények

Hirdetés