Kétféle EVGA GeForce GTX 680 FTW VGA is készül

Megannyi korábban bejelentett EVGA GTX 680 VGA után a gyártó honlapján nem kevesebb, mint két az NVIDIA GeForce GTX 680 FTW kártya bukkant fel. Az egyik hagyományosan 2 GB memóriát kapott, viszont erős tuninggal örvendezteti meg a vásárlót, míg a másik 4 GB memóriával, de gyengébb memória órajelekkel érkezik. Utóbbi verzió egy hátlapot is használ, mivel a megnövekedett számú memóriamodulok a hátoldalon kaptak helyet, így ezek hűtéséről ezzel a módszerrel gondoskodtak az EVGA mérnökei.


[+]

Mindkét FTW 1110 MHz-es mag-, 1176 MHz-es GPU Boost órajeleket kapott, ám míg a 2 GB-os variáns GDDR5 memóriáit effektív 6208 MHz-re pörgették fel, addig a 4 GB-os esetében be kell érni a referenciaként ajánlott 6008 MHz-es frekvenciával. A külső tápellátást két darab hat tűs csatlakozóját egy nyolc és egy hat tűs kombináció váltja, ám ezek nem az elvárt módon egymás mellett, hanem a referenciához hasonlóan egymás felett helyezkednek el. Kisebb tervezési hiba, hogy a képek tanúsága szerint a megváltoztatott borításon felül (a referencia kártyához hasonlóan) nem hagytak kivágást, így a tápcsatlakozók sokkal nehezebben hozzáférhetők, kihúzásuk egyes felhasználók számára nem lesz könnyű (szerszámmentes) feladat. Az hűtésen látszólag csak minimálisat változtattak: variáltak a hátlapon található szellőzők formájával és méretével, továbbá az említett borítással is, de komolyabb beavatkozásról nem kaptunk hírt.

A 4 GB-os változat a hátlapról könnyen felismerhető
A 4 GB-os változat a hátlapról könnyen felismerhető [+]

Kimenetek terén nincs meglepetés, azaz változatlanul is két darab dual-link DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a, illetve egy DisplayPort 1.2 HBR2 interfész található a termékeken, ami megfelel az NVIDIA ajánlásának.


[+]

Az EVGA három év garanciával 570 (2 GB FTW) és 630 dollárért (4 GB FTW/w Backplate) vesz fel előrendelést az Egyesült Államokban. Később természetesen az európai felbukkanás is várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés