Kényelmes és fülkímélő fejhallgatók

A Tt eSports név nem biztos, hogy elsőre ismerősen cseng, pedig ez nem más, mint a Thetmaltake játékosoknak szánt márkája. Eddig inkább billentyűzetek forgalmazásával foglalkoztak, azonban most például egy fejhallgató is megjelent általuk Shock névvel. A robusztus készülék vezetékes kialakítású, a számítógéphez pedig USB interfészen lehet csatlakoztatni. A vastag párnák alatt 40 mm-es hangszórók lapulnak, amik 20 Hz-től 20 KHz-ig képesek a hangok megszólaltatására. Került rá egy mikrofon is, természetesen a megszokott zajszűrős fajtából, a Shock kábelére pedig hangerőszabályzót is tettek. A fejhallgató össze is hajtogatható, ami utazásnál különösen előnyös tulajdonság. Októberben érkezik két színben, fekete és fehér festéssel, de egyelőre ismeretlen áron.

Tt eSports Shoch Headset
Tt eSports Shoch Headset

A dB Logic új terméke jóval fiatalosabb kinézetű. A fejhallgatójuknak igazából neve sincs, csupán fejhallgatóként hivatkoznak rá ők maguk is. A különlegessége az SPL2 technológia alkalmazásában rejlik. Ez a sound pressure level limiting rövidítése, azaz a hangnyomásszint (amit dB-ben mérünk) korlátozása. Ha az SPL túl magas, az nyilván nem egészséges, sőt, rongálhatja a hallást is. Az SPL2 alkalmazásával anélkül lehet csökkenteni a hangerőt (és a hangnyomást), hogy az a zene vagy film hangminőségének rovására menne. Ráadásul az egész úgy beépíthető a hangkeltő eszközökbe, hogy további tápellátásra nincs is szükség.

dB Logic SPL2-es fejhallgató
dB Logic SPL2-es fejhallgató

Ezt alkalmazták tehát a színes fejhallgatókban, illetve a fülhallgatóikban is, amelyek 30 és 40 dolláros áron lesznek megvásárolhatóak novembertől. A frekvenciatartományuk egyébként 20 Hz-től 20 000 Hz-ig terjed, 32 ohm az impedanciájuk, 38 mm-es hangszórókkal szerelték fel őket, kábelük pedig 1,4 méter hosszúságú. Összesen hét színben elérhetők: kék, piros, zöld, ezüst, sárgászöld, lila és rózsaszín festéssel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés