Itt az első passzív hűtésű GeForce GTX 1050 Ti

A Palité az elsőség ezen a téren.

A Palit Microsystems újra élete hívta a KalmX VGA sorozatot, melynek jellemzője a teljesen ventilátormentes, azaz passzív hűtés. Legújabb tagként a GeForce GTX 1050 Ti videokártyát köszönthetjük soraikban, mely a fentieknek megfelelően 0 dB-es zajkibocsátást ígér, és egyben ez az első gyári megoldás, ami erre képes ezzel a GPU-val.


[+]

Felépítését nézve nagy meglepetésre azért nem kell számítani, az extra tápellátást nem igénylő rövid NYÁK-ra rézblokk került, amiből két nikkelezett hővezető cső továbbítja a meleget a bordákra. Ez utóbbi méretéből kifolyólag két kártyahelyet foglal el a VGA, akárcsak aktív hűtéses társa, de szélessége és hossza is nagyobb, mint a StormX kiadásé (166 x 112 milliméter helyett 182 x 142 milliméter).


[+]

Tuning értelemszerűen már nem fért bele a keretbe, így a GPU alapórajele és a 4 GB GDDR5 memória effektív frekvenciája érintetlen, a referenciának megfelelően 1290/7000 MHz. Arról egyelőre nem esett szó a vállalat részről, hogy a passzív megoldásért mekkora felárat számítanak fel, de a korábbi, még GTX 750 Ti-re épülő KalmX esetében mindössze 10 euró a különbség, így várhatóan 55-60 000 forint között landolhat.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Palit

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés