Itt a Biostar bányászkártyája

A VA47D5RV42 névre hallgató egységen a jobbára ismeretlen RX 470D GPU teljesít szolgálatot.

A Biostar eléggé ráfeküdt mostanában a kriptopénz-bányászok kiszolgálására, elég csak visszaemlékeznünk 12 VGA kártya fogadására képes alaplapjukra. Legújabb terméke, a nem különösebben fantáziadúsan elnevezett VA47D5RV42 pedig mintha pont arra készült volna, hogy ebbe az alaplapba kerüljön, nincs ugyanis másról szó, mint egy állítólag a bányászatra optimalizált grafikus kártyáról.


[+]

Ezen a kártyán a Radeon RX470 egy viszonylag ritkán, az OEM piacon látott, butított változata, az RX470D teljesít szolgálatot. Ez a GPU a közönséges verzióval szemben csak 1792 stream processzorral rendelkezik, amelyek boost órajele 1200 MHz, mindehhez pedig 4 GB-nyi 7 GHz-es GDDR5 memória társul. A hűtés a Biostar állítása szerint a 24 órás üzemelés jelentett kihívásra is fel van készítve dupla ventilátoros kivitelének köszönhetően.

Az új kártya érdekessége azonban, hogy az ilyen bányászatra optimalizált modelleknél megszokottakkal ellentétben itt a grafikus csatlakozóknál is teljes a kínálat, ugyanis három DisplayPort, egy HDMI és egy DVI-D kimenet is rendelkezésre áll, ha egyszer bányászat helyett majd tényleg VGA-ként szeretnénk használni. Sajnos a Biostar az árról egyelőre nem tett közzé információt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés