Októberben frissítheti gyors asztali processzorait az Intel

Az új Skylake-X, illetve a 9. generációs Core modellek is ekkor jöhetnek.

Még a hónap elején írtunk arról, hogy számos útiterv szivárgott ki az Intel portájáról, ami megközelítőleg belőtte, hogy mi várható még idén. A HKEPC azonban konkrétabb adatokat tartalmazó diákat szerzett meg, amelyekből kiderül, hogy a Basin Falls platform frissítése, illetve a Core 9000 sorozat leggyorsabb modelljei is októberben érkeznek.

A Basin Falls platform esetében viszonylag egyszerű a felállás, a meglévő Skylake-X lapka kerül felhasználásra, így az aktuális modellek helyére nagyobb órajelű verziók érkeznek, de más változás nem lesz, vagyis marad a maximum 18 processzormag. Természetesen az új modellek használhatók lesznek az aktuális X299-es alaplapokban, viszont a BIOS frissítése szükséges.


(forrás: HKEPC) [+]

A Core 9000 sorozat esetében már nem ennyire egyszerű a helyzet. Az Intel a nyolcmagos Core i9-9900K és i7-9700K, illetve a hatmagos i5-9600K kiadását tervezi októberben. Ezeket papíron még augusztusban leleplezik, így a korábbi útiterv is helyes a harmadik negyedévre vonatkozó szállítással, de a boltokba októberre érkeznek meg. A többi 9000-es Core processzor a következő év elején érkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés