Hirdetés

Ingyen LGA2011 lefogatót kínál bizonyos processzorhűtőihez a Thermaltake

A Thermaltake néhány, LGA1366-hoz tervezett CPU hűtője képes lesz megbirkózni az LGA2011 foglalatba illeszkedő Sandy Bridge-E jelű processzorokkal, azonban a megváltozott processzorfoglalat miatt új lefogatóra is szükség lesz. A hűtőkkel kapcsolatos kompatibilitási malőröket egy korábbi cikkünk bevezetőjében már vázoltuk, ezért erre most nem térnénk ki részletesen.

Jól látható, hogy az új processzorfoglalat körüli keret a NYÁK-on lévő lyukakat is lefedi.
Jól látható, hogy az új processzorfoglalat körüli keret a NYÁK-on lévő lyukakat is lefedi.

A Thermaltake a kompatibilitási problémák kezelésére ugyanazt az utat választotta, mint amit korábban a Noctua is, azaz ingyen kínál lefogatót azokhoz a már megjelent processzorhűtőkhöz, melyek képesek az új platformot kiszolgálni. Jelenleg csupán három Thermaltake termék fut a piacon, – a Frio, Frio OCK és Bigwater 760 Plus – ami megfelel a követelményeknek, így ezekhez mindenképpen lesz LGA2011 lefogató, ami természetesen a platform hivatalos elrajtolása után gyárilag megtalálható lesz az újonnan megvásárolható termékek dobozában.

Akik viszont korábban vásároltak a felsorolt hűtők valamelyikéből, és szeretnék azt Sandy Bridge-E processzorhoz is használni, azok térítésmentesen igényelhetnek majd az új lefogatókból. Arról a vállalat egyelőre nem nyilatkozott, hogy a lefogatók milyen úton fognak a felhasználókhoz eljutni, ugyanis a lefogatók csak decembertől lesznek elérhetők, addig még bőven van idő az erre vonatkozó stratégiát kidolgozni. Mindenesetre reméljük, hogy kevésbé bonyolult igénylési procedúrát választanak, mint az említett Noctua.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés