Hirdetés

Íme, a végleges EK Predator kompakt vízhűtők

Néhány fotó és némi információ kíséretében nemrég bukkant fel az interneten az EK Predator kompakt "AIO" vízhűtő, ami a vízhűtőkkel foglalkozó vállalat első ilyen típusú terméke. A gyártó most viszont hivatalosan is bejelentette a termékcsalád érkezését, amiben 240 és 360 milliméteres hosszúságú, rézből készült CoolStream PE radiátorokkal lesz megvásárolható, ahogy azt korábban is megírtuk.

EKWB Predator-240 és 360 EKWB Predator-240 és 360
EKWB Predator-240 és 360 [+]

A rezgéscsökkentő rögzítési pontokkal szerelt radiátorok végében lesz elhelyezve a kiegyenlítő tartály, valamint a hatwattos DDC szivattyú, aminek fordulatszáma automatikusan, PWM alapon változik a processzor-hőmérséklet függvényében. Az elhelyezésből kifolyólag a 240-es modell valódi hossza 295, a 360-asé pedig 415 milliméter lesz, így erre szerelésnél majd nem árt figyelni. A 68 milliméter vastag radiátorokra hossztól függően két vagy három Vadar szélgép kerül, ami 500-2200 rpm-es tartományban dolgozik, szintén PWM alapon. A kábeldzsungel elkerülése érdekében a gyártó a radiátor végébe integrált egy tápelosztót is – erre csatlakoznak a ventilátorok és a szivattyú –, amely egy SATA tápcsatlakozón keresztül kapja az energiát, az alaplap CPU Fan kimenetéről pedig a PWM jelet.


[+]

A processzorra a tükörsimára polírozott talpú Supremacy MX rézblokk kerül, amit 10/16 mm-es EK-ZMT cső köt össze a blokkal, mindkét végén G1/4 csatlakozókkal. A nagyobbik modell egy QDC gyorscsatlakozót is kap, aminek segítségével egy további radiátorral bővíthető a rendszer.


[+]

Az EK Predator 240 szeptember 23-ától lesz elérhető 199 eurós áron, míg az EK Predator 360-ra október 19-ig várni kell, ára pedig 239 euró lesz. Fontos információ, hogy egyelőre csak Intel processzorokkal lesz kompatibilis a hűtő, az AMD-s verzióra jövő év elejéig várni kell.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés