Hirdetés

A szórakoztatóelektronika tavaszi zsongása

Különleges tévékA cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

A Samsung 2015-ben lépett színre első kvantumpontos eljárást használó televízióival. Az SUHD család legkisebb és egyben legolcsóbb tagja a 48 hüvelykes képátlóval bíró UE48JS8500L, amelynek ajánlott fogyasztói ára 700 000 forint. Az ívelt kialakítású, UHD felbontású modell megkapta a cég saját fejelsztésű PurColor technológiáját, amely a vállalattól kapott információk értelmében a korábban megszokottnál szélesebb színskála megjelenítését teszi lehetővé. A Peak Illuminator pedig a fényerőt dobja meg jelentősen, ami élénk tónusok megteremtését garantálja.

A készülék egyszerűen szinkronizálható az okostelefon ébresztőjével, így a felhasználó reggelente akár arra is ébredhet, hogy a tv magától bekapcsol, és azonnal a legfrissebb, leghasznosabb információkat nyújtja. A nyolcmagos processzorral felszerelt készülék megkapta az idei, teljesen új okostévérendszert, a Tizent, amely rengeteg alkalmazás futtatását biztosítja, valamint természetesen böngészésre is módot ad. A kezelését megkönnyíti, hogy az egyébként mobil eszközökkel kiváltható távirányítójába gravitációs szenzort szereltek, így annak mozgatásával is lehet navigálni a kurzorral a képernyőn, emellett támogatja a pusztán a kéz használatára épülő, gesztusalapú vezérlést is. Integrált, 2.2 csatornás hangrendszerének maximális névleges teljesítménye 40 watt.

Arra még várni kell egy darabig, hogy a 2015-ös Philips tévéket hazánkban is meg lehessen vásárolni. De ez annyira nem meglepő, hiszen nem is olyan régen kerültek a boltokba a csodafegyvernek szánt, Android-alapú okostévérendszert használó készülékek, köztük az 1,1 millió forintért megvehető, legnagyobb, legokosabb 65PUS9809. A 65 hüvelykes, Edge-LED háttérvilágítású, UHD felbontású LCD panel képes a 3D tartalmak megjelenítésére is, amelyhez az aktív shutteres rendszert használja.

A 500 cd/m² maximális fényerejű modell megkapta az 1200 hertzes PMR Ultra interpolációs technológiát. Okostévérendszere a 4.2.2 (Jelly Bean) verziószámú Androidra épül, ennek köszönhetően mód nyílik egészen döbbenetes mennyiségű alkalmazás letöltésére és futtatására. Nem hiányzik belőle az exkluzív Ambilight sem, konkrétan a négyoldalas változattal látták el a tévét. A két darab 15 wattos hangsugárzó mellett felszerelték egy 50 (!) wattos beépített mélysugárzóval is, azaz a megszólalásában minden bizonnyal jobban teljesít vetélytársainál.

Az OLED tévé iparágának jelenlegi egyeduralkodója az LG, aki ma már igen komoly flottával rendelkezik ebben a szegmensben. Kínálatuk egyik ékköve a 2 500 000 forintba kerülő, 65EC970V típusjelzésű, 65 hüvelykes, hajlított kialakítású, Ultra HD felbontású készülék.

A Harman Kardon műhelyéből származó, integrált 4.0-s audiorendszer maximális névleges kimeneti teljesítménye 40 watt. A televízióból nem hiányzik a vállalat egyedi, exkluzív, a piacnak utat mutató smart tv rendszere, a webOS. Ez amellett, hogy átlátható és gyors, bizonyos mértékig még személyre is szabható.  A készülék rendelkezik a földfelszíni, kábeles és műholdas digitális adások közvetlen vételére képes tévétunerekkel. Hálózatra is köthető, így médialejátszója az ott található többi eszközön megosztott filmek, zeneszámok és képek megjelenítését, megszólaltatását is szavatolja. Az egyszerű és felhasználóbarát vezérlést a mozgásérzékelős Magic Remote távirányító biztosítja, de igény szerint ez ki is váltható iOS- vagy Android-alapú mobil eszközzel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Friss hardvert tessék!

  Sok memóriás grafikus kártyákat, hatalmas monitorokat, adattárolókat és mobil érdekességeket válogattunk össze.

 • Új hardverek májusra

  Hűtőket, házat, e-könyv olvasókat, okosórákat, hordozható eszközöket és sok mást kínálunk a hazai boltok választékáből.

 • Aktuális hardverújdonságok

  Szokatlan monitor PC-ket, játékos apróságokat, mobil eszközöket és más érdekességeket mutatunk be.

 • Májusi hardverdömping

  Alaplapok, gamer kiegészítők, akciókamerák, notebookok és más érdekességek kerültek aktuális piaci válogatásunkba.

Előzmények

 • Húsvéti hardverkínálat

  Tuningosoknak, gamereknek, tableteseknek és notebookosoknak is mutatunk érdekességeket a hazai boltok kínálatából.

 • Húsvét előtti hardverválaszték

  Játékosoknak való érdekességek, monitorok, adattárolók, mobil gépek kerültek terítékre piaci áttekintésünkben.

 • Új hardverek a napsütésben

  Ügyes NAS-okat, komoly Dell monitorokat, olcsó notebookokat és sok mást válogattunk a hazai boltokból.

 • Broadwell-U a hazai piacon

  Friss processzoros Acer notebookok mellett ASUS és TP-Link routereket és apró érdekességeket mutatunk be.

Hirdetés