Hordozható videolejátszó a Sonytól

A Sony Vaio PCVA-HVP20 típusú eszköz egy beépített 20 GB-os winchesterrel rendelkezik - TFT-LCD-kijelzője 8,9 centiméteres. Az irányítás egy navigációs joystick és három további gonb segítségével történik, melyek a képernyő alatt helyezkednek el.

A videolejátszó a Sony Gigapocket szoftverének hardveres kiegészítője. Shoko Yanagisawa, a vállalat szóvivője szerint a program a Sony néhány Vaio PC-modelljére is felkerült, így televíziós adásokat rögzíthetünk a merevlemezre.


Forrás: www.pcwelt.de

Egy külön alkalmazás segíti a filmek PC-ről videolejátszóra való átjátszását; a szoftver támogatja az USB 2.0-ás szabványt is. A multimédiás termék tudja kezelni a Gigapocket, az MPEG-1, az MPEG-2 formátumokat. Az AVI és a WMV fájlokat a program másolás előtt átkonvertálja, így azok is lejátszhatók a készülékkel.

A Gigapocket szoftver longplay-módjában mintegy 31 órányi videó fér el a HDD-n, míg a Li-Ion akkumulátor 4 órás üzemidőt biztosít. A Sony szerint a Vaio PCVA-HVP20 csak egy Vaio PC-vel működik tökéletesen együtt. Elvileg más számítógépekkel is kompatibilis az eszköz, ám problémák esetén nem nyújt támogatást a vállalat. A lejátszó mérete 8,4x12x2,8 cm, míg a súlya 300 gramm. A termék november 22-étől lesz kapható, az ára 455 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés