Hétfőn érkezik az 1 GHz-es AMD Duron

A The Inquirer értesülése szerint hétfőn megérkezik az AMD Duron klán 1 GHz-es tagja. Valószínűleg ez lesz a legutolsó Spitfire magra épülő AMD processzor. A bejelentéssel egyidőben a vállalat csökkenti az Athlon processzorok árát és leállítja az 1 GHz alatti Athlonok szállítását.

Az új magra épülő processzorokra - az 1,53 GHz-es Palomino magra épülő Athlonra, a Tbird magos Athlon MP-re és az 1 GHz-es Morgan magos Duron-ra - még várni kell, ha minden igaz, akkor ezek szeptember-október környékén kerülnek piaci forgalomba.

Az AMD-nek úgy néz ki, még egy darabig sikerül megőriznie a technológiai előnyét. A konkurens Intel Celeron-ok max órajele 900 MHz, a 0,13 mikronos Celeronok bevezetését az Intel csak 2002 második negyedévére tűzte ki. A Duron processzorok azonos órajelen is jelentősen rávernek a Celeronokra, a magasabb órajelű Pentium 4-et pedig a Tbird-ök előzik meg. Az árversenyt is az AMD bírja jobban, az Intelnek nagy veszteségei vannak a Pentium 4 rossz eladásai miatt. Azonban ne feledjük el a készülőben lévő P4-es alaplapi lapkakészleteket, ha megjelennek a DDR SDRAM-ot és SDR SDRAM-ot kiszolgáló chipset-ek, akkor jelentősen megváltozhat a helyzet ,és az Intel név megint szép lesz. Az órajelbeli többlet a nagyobb tapasztalat és a "Név" még mindig az óriásnak kedvez.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Hirdetés