Az AMD leállítja egyes processzorainak gyártását

Hirdetés

Mint tudjuk, az AMD két gyárából az austini Fab25 csak a flash termékek gyártásával fog (fog)lalkozni, míg a drezdai Fab30 lesz a felelős az összes AMD processzorért. A Fab30 jelenleg talán a világ legfejlettebb CPU üzeme, 60 százalékos kihasználtság mellett működik és év végére elérheti a 80-100 százalékot, ha minden jól megy.

Az termelés átstrukturálásának persze áldozatai is vannak. Az AMD leállítja a különböző 486-os, 586-os és K6-os procijainak gyártását... (Jé, ezek még mindig léteznek? Igen, persze nem PC-ben, hanem különböző beágyazott rendszerekben van értelme...) Ezzel megpecsételődik a sorsa többek közt a VSBC-2, VSBC-6, VSBC-7, Panther, VL-686-2 és VL-586-1 termékeknek. A döntés persze nem azonnal kivitelezendő, az AMD 2002 júniusáig gyártja a CPU-kat és addig a rendelések is leadhatók.

Pár cég, mint például a VersaLogic "felháborodottan" fogadta bejelentést, és persze sietett hozzátenni, hogy eztán csak és kizárólag Intel processzorokat használ. Az Intel Tillamook tehát komoly(abb) esélyeket kaphat...

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés