Három gyártó hálózati adattárolói érkeztek meg

A Buffalo az előző év végén mutatta be nagy kapacitású hálózati adattárolóit, a TeraStation sorozatot. Az akkor megjelent termékek négyfiókosak voltak, tárhelyben pedig 2, 4 és 6 TB-osak léteztek belőlük. Ezúttal egy kétfiókos új modell érkezett a TS-WXL/R1 sorozat részeként, amely 4 TB-os háttértárat kínál. Az újdonság 170 x 170 x 230 mm méretű, a tömege pedig 4,5 kg. Kettő, alapból RAID 1-be kötött 3,5 hüvelykes SATA merevlemezt tartalmaz, amelyek aktív hűtéssel vannak ellátva, és egy LCD kijelző is helyet kapott rajta. A csatlakozók közül természetesen nem hiányzik róla a Gigabit Ethernet, amiből ráadásul kettő van, illetve az ugyancsak dupla USB port sem. A 4 TB-os Buffalo NAS 1171 dollárba kerül.

Buffalo
Buffalo TeraStation TS-WXL6R1 NAS

A LaCie elsősorban vállalatok számára ajánlja hálózati adattárolóinak sorozatát, az Enterprise Classt. A széria három tagja a kétfiókos d2 Quadra Enterprise Class, a 2big Quadra Enterprise Class, és a négyfiókos 4big Quadra Enterprise Class. Ezek 7200 rpm fordulatszámú, 32 MB gyorsítótárral ellátott merevlemezekkel vannak felszerelve. A kiváló minőségű meghajtók 1,2 milliós MTBF értékkel dicsekedhetnek, és direkt RAID tömbben való használatra vannak optimalizálva. Lekódolhatók 128 bites AES hardveres titkosítással is. Csatlakozókból 2.0-s USB, 400-as és 800-as FireWire, illetve eSATA került rájuk. A kapacitásuk 1-től 8 TB-ig terjed. A d2, 2big és 4big LaCie NAS-okat 5 év garanciával kínálja a gyártó 299, 649, illetve 1349 dolláros áron.

Lacie
LaCie Quadra Enterprise Class sorozat

Harmadikként a Verbatim leplezte le két friss termékét, a fél és egy terabájtos kapacitású Gigabit NAS-okat. Ezeket főleg kisebb irodákba vagy otthoni környezetbe ajánlja a gyártó. Segítségükkel a rajtuk tárolt médiafájlok a megfelelő lejátszóval akár tévén is nézhetők, vagy például az USB portra kötött nyomtató is megosztható a hálózaton. A NAS beállítható továbbá iTunes- vagy ftp-szervernek is, ráadásul a BitTorrent kliens sem hiányzik belőle. A két darab 2.0-s USB és egy Gigabit Ethernet aljzattal rendelkező Verbatim Gigabit NAS készülékek 500 és 1000 GB-os változatai 139 és 159 euróért vásárolhatók meg.

Verbatim Gigabit NAS
Verbatim Gigabit NAS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés