Nagy kapacitású NAS és bővítőegység a Synologytól

Frissítette DiskStation sorozatú NAS szervereit a Synology. Az új DS410-et otthoni vagy kisebb irodákba tervezte a cég. A készülék négy fiókot fogad, ezekbe 2,5 és 3,5 colos merevlemezeket vagy SSD-ket tehetünk, maximálisan 8 TB össszkapacitásig. Az adatok biztonságát 256 bites hardveres kódolás biztosíthatja. Maga a DS410 agya egy 1,06 GHz-es processzor, mellette 512 MB DDR2-es memóriával. Átlagosan 115 MB/s-os olvasási és 54 MB/s-os írási sebesség érhető el a NAS-sal.

Synology DiskStation DS410
Synology DiskStation DS410

A csatlakozók sorában egy Gigabit Ethernet, egy eSATA és két 2.0-s USB kapu található. A Synology Hybrid RAID funkció egyszerűsített RAID-kezelést és -beállítást nyújt. Az alacsonyabb fogyasztás érdekében a meghajtók hibernált üzemmódba is átállíthatók, a bekapcsoláshoz pedig WOL funkció is igénybe vehető. A Synology DS410 hamarosan kapható lesz, azonban az ára még nem derült ki.

Tárhelyből persze sosem elég. Ezt nagyon jól tudja a Synology, így egy kiegészítő egységet is piacra dobtak, a DX510-et. A bővítőeszközbe öt további meghajtót lehet rakni, így növelve meg a DS1010+ és a DS710+ NAS kapacitását. A 3 Gbps-os eSATA csatlakozású eszköz akár biztonsági mentések tárolására is használható a DiskStationök mellé. Az ára még nem ismert, de már szállítják a bővítőegységet.

Synology DX510
Synology DX510

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés