Hamarosan piacra kerül az ASUS saját rögzítőkártyája

A CUK430 kódnevű eszköz a TUF Gaming szériát erősíti majd, beépített enkódert viszont nem kap, helyette a VGA-ra vagy a processzorra bízza a munkát.

Úgy tűnik, az ASUS is kíván magának egy szeletet a főleg az Elgato és az AverMedia által uralt rögzítőkártyapiacból, mert bár hivatalos bejelentés nem történt, egy „véletlenül” az internetre felkerült videó alapján hamarosan megkezdődik a TUF Gaming CUK430 forgalmazása.


(forrás: ASUS) [+]

A CUK430 egy állítólag még az AverMedia Live Gamer Mininél is kisebb, fém házba bújtatott eszköz kódneve, melyen egy-egy HDMI ki- és bemenet, illetve egy USB 3.0 csatlakozó sorakozik. A bemenetre konzolokon és PC-n kívül HDMI kimenettel ellátott fényképezőgépek és kamerák is ráköthetőek, melyek képét a „kártya” késés nélkül továbbítja a kimenetre kötött monitor felé, hogy rögzítés közben azért lássuk is, amit csinálunk. A CUK430 a 4K és Full HD felbontást is támogatja (utóbbit akár másodpercenkénti 240-es képkockaszám mellett), ennél konkrétabb adatokat azonban hivatalos bejelentés és termékoldal hiányában nem ismerünk. A Tom's Hardware – bizonyára az azóta már eltávolított videóban látottak alapján – továbbá tudni véli, hogy az eszköz nem rendelkezik majd saját enkóderrel, helyette az AMD, az NVIDIA vagy az Intel grafikus vezérlőjére, illetve a processzorra bízza a piszkos munkát. Talán mondanunk se kell, hogy a piacra kerülés dátuma és a vételár még nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés