Több rézzel próbál vásárlókat csalogatni a Gigabyte SSD részlege

Legújabb, M30 névre keresztelt NVMe meghajtójuk a szokásos rézmennyiség kétszeresét kapta a hatékonyabb hűtés érdekében.

A Gigabyte hamarosan piacra dobja legújabb, M30 névre keresztelt, M.2 formátumú SSD-jét, mely 512 GB-os és 1 TB-os kapacitással lesz elérhető, csatolófelületként pedig a PCI Express 3.0-s verzióját használja.


[+]

Az NVMe 1.3 protokollt használó, ismeretlen beszállítótól érkező NAND flash lapkákat és kontrollert alkalmazó meghajtó a száraz sebességadatokat tekintve (szekvenciális olvasás: 3500 MB/s, szekvenciális írás: 2600 MB/s) tekintve nem tűnik túl kiemelkedőnek a kategóriájában, de hogy az M30 azért mégiscsak kilógjon a konkurensek közül, a mérnökök a hűtésen próbáltak javítani. Ennek érdekében a nyomtatott áramköri lap készítésekor a szokásos rézmennyiség kétszeresét használták fel. A cég állítása szerint ezzel a lépéssel sikerült elérniük, hogy a meghajtó az átlagos M.2 SSD meghajtókhoz képest 16%-kal hűvösebb maradjon, amelynek köszönhetően az SSD tovább lesz képes tartani a maximális, vagy ahhoz közeli adatátviteli tempót.

Az M30 főbb komponenseit 2 GB gyorsítótár segíti a munkában, a vásárlót pedig az 5 éven át tartó gyártói garancia igyekszik megkímélni egy későbbi fejfájástól. Az új SSD-k piacra kerülésének ideje és várható vételára egyelőre nem ismert.

Előzmények

Hirdetés