Fülbemászó hangzásvilág

Beindult a fej- és fülhallgatók piaca, hiszen a Sharkoon, az Astro Gaming és Creative összesen négy új termékkel rukkolt elő. A legelső cég az RHS100 és RHS200 jelzésű megoldásokat jelentette be, melyek elsősorban a játékosok igényeit próbálják kielégíteni. A mikrofonnal felszerelt eszközök frekvenciatartománya 20 Hz-től 20 kHz-ig terjed, a 40 mm-es szatellit hangszórók impedanciája pedig 32 ohm.

Sharkoon RHS100
Sharkoon RHS100

A nyakra helyezhető RHS100 USB interfészen csatlakozik a számítógéphez, míg az RHS200 párnázott fülesekkel és egy 3,5 mm-es jack aljzattal rendelkezik. A kétméteres vezetékkel ellátott Sharkoon fejhallgatók a héten kerülnek forgalomba, az ajánlott fogyasztói áruk 24, illetve 18 euró lesz.

Sharkoon RHS200
Sharkoon RHS200

Az Astro Gaming az A30 névre keresztelt modellel jelentkezik, mely a fentebb bemutatott termékekhez hasonlóan a játékosoknak készült. A vállalat a fehér és fekete színezéssel kapható fejhallgatóhoz három kábelt is mellékel, melyek segítségével a PC mellett hordozható játékkonzolokhoz és a legtöbb okostelefonhoz is csatlakoztatható a 15 Hz-től 28 kHz-ig terjedő frekvenciatartománnyal, valamint 32 ohmos impedenciával megáldott szerkezet.

Astro Gaming A30
Astro Gaming A30

A két mikrofonnal is felszerelt A30-ashoz az Astro Gaming egy hordtáskát is mellékel. A 150 dollárba kerülő termék már elérhető a külföldi webáruházakban.

Astro Gaming A30
Astro Gaming A30

A Creative fejhallgató helyett inkább egy fülhallgatót mutatótt be, méghozzá nem is akármilyet. Az Aurvana In-Ear2 100 dolláros árának köszönhetően a csúcskategóriába nevez, amit a felszereltsége is hűen tükröz. A termék mellett három, különböző méretű füldugó található, természeten párosával csomagolva, továbbá a szett részét képezi a hordtáska és a kábelkötegelő, mellyel az 1,2 méter hosszú vezetéket lehet könnyebben kezelni.

Creative Aurvana In-Ear2
Creative Aurvana In-Ear2

Az Aurvana In-Ear2 impedanciája 42 ohm, érzékenysége 110 dB/mW, a frekvenciatartománya pedig 15-től 16 000 Hz-ig terjed. A 3,5 mm-es, aranyozott jack aljzattal felszerelt terméket már szállítja a Creative a főbb partnereinek, így a forgalmazás hamarosan megkezdődik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés