Érintőkijelzős asztali gépek a HP-től

A Berlinben ezekben a napokban zajló Connecting Your World rendezvényen a HP több tucat új terméket jelent be, elsősorban otthoni és üzleti felhasználóknak szánt notebookokat, de asztali konfigurációk és különféle perifériák is szerepelnek a gazdag terítéken. A gyártó egyik különleges modelljeként mutatkozott be korábban a TouchSmart asztali PC, amely érintőképernyőjével és speciális front-end szoftverével kezdő felhasználók számára is egyszerűvé teszi számos feladat elvégzését.

A friss, IQ500-as szériába tartozó TouchSmart modellek jóval kompaktabbak, mint a régebbi IQ700-asok, a környezettudatosság jegyében nem is mulasztja el a gyártó, hogy felhívja a figyelmet a mértékletes anyagfelhasználásra, illetve a kis energiaigényre. A termékcsalád első példányaival ellentétben az IQ500-asok Intel platformra alapoznak, komponenseik részint a notebookok világából származnak, részint – például a 3,5 hüvelykes merevlemezek – az asztali gépeknél megszokott típusok közül kerülnek ki. A 2, illetve 2,16 GHz-es Core 2 Duo T5750/T5850 mobil processzor mellé 4 GB DDR2 memória jár, a háttértároló egy 320 vagy 500 GB-os SATA winchester, valamint egy slot-in betöltőmechanikájú super-multi DVD-író.

HP TouchSmart PC IQ500

A chipsetbe integrált Intel GMA X3100 grafikus vezérlőt az erősebbik modellben egy belépőszintű NVIDIA videokártya váltja, a 256 MB saját memóriával rendelkező a GeForce 9300M GS. A választás is tükrözi, hogy nem elsősorban játékhoz szánják ezt a gépet, sokkal inkább mozizáshoz, ennek megfelelően tévétuner és távirányító is szerepel az opcionális kellékek listáján. A TouchSmart IQ500-asokba 22 hüvelykes, széles kijelzőt szerelnek, van webkamerájuk, mikrofonjuk, hangszórójuk is. Az adatátvitel a Gigabit Etherneten kívül Wi-Fi és Bluetooth interfészen keresztül történik, és nem hiányzik a memóriakártya-olvasó, az USB és a FireWire sem.

A gép mellé nem csupán vezeték nélküli egér és billentyűzet kerül a dobozba, de számos szoftver is, melyek a Windows Vista Home Premium operációs rendszer alatt futnak. Az alapvető irodai, multimédiás programokon kívül a HP TouchSmart csomag érdemel figyelmet, amely az érintőképernyő adottságait is kihasználva bocsát számos funkciót (médialejátszás, böngészés, naptár stb.) a felhasználók rendelkezésére. A TouchSmart PC IQ504 és IQ506 jelű változatainak kezdőárát 1299, illetve 1499 dollárban határozta meg a gyártó, mindkettő szállítását július derekán kezdik meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés