Az Elecom legújabb egerének valószínűleg egy disznó állt modellt

Nem könnyű feladat egy egyedi egér megtervezése és legyártása, hiszen alapvetően nem lehet eltérni a megszokottól a gombok és a görgő kényelmes használata érdekében. Az Elecom legújabb eszköze, a nem túl beszédes nevű M-TG01DL mégis elég furcsa szerzetnek mondható. Formája elég szimmetrikus, a bal oldalán található gombok miatt azonban elsősorban jobbkezes felhasználóknak ajánlja a gyártó.


[+]

A görgőn kívül öt nyomógombot tartalmaz, tehát ebből a szempontból semmi extra, felépítése mégis elég szokatlan, ugyanis a kezelőszervek nem a felület síkjában vannak, hanem olyan hatást keltenek, mintha egy alapra lennének felépítve. A vékony görgő is érdekes, az összkép leginkább egy disznólábra emlékeztet, pedig nem valószínű, hogy ez volt a cél.


[+]

Optikai szenzorjának felbontása 1200 dpi – ami professzionális szinten művelt játékon kívül végül is mindenre elegendő – és specialitása, hogy átlátszó felületeken, például üvegasztalon is működőképes. Az egér vezeték nélkül egy egészen apró, 2,4 GHz-es adóvevő segítségével tartja a kapcsolatot a számítógéppel, táplálásáról pedig egyetlen AAA elem gondoskodik. A gyártó állítása szerint ezzel bő 100 napig húzza. Az 51,0 x 77,0 x 32 mm-es, 55 grammos (elem nélkül) Elecom M-TG01DL megjelenése 2012 januárjában várható, vételára egyelőre ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés