Egy kis CeBIT előzetes 9.

Lehet, hogy berágtatok rám fiúk, de én azt mondom: dugó van... Szól a híres idézet. Nos, az AMD esetében ugyanez a helyzet.

Ugyanis hiába várjuk, nem lesznek Thoroughbred alapú Athlon processzorok a bemutatón. Egyszerűen az AMD nem tudott eddig működőképes típust felmutatni. Ez már csak azért is érdekes, mivel több alaplapgyártó Thoroughbred-kompatibilis lapokat fejleszt. A kérdés az, hogy ez hogyan lehetséges, ha még ők sem láttak működő Thoroughbred procit???

Az elemzők szerint a 0.13 mikronos technológiára való átállás nem megy a cégnek, és ez okozza az új procik kiadásának csúszását. Az Intelnek ez már régen sikerült, az új Northwood magos P4-ek nagy érdeklődésre számíthatnak a CeBIT-en. Lehetséges, hogy az AMD minden erejét a Hammer projektre fordította, és ez miatt csúsznak?

Viszont a német tweakpc.de szerint az AMD egy 2.2 GHz-en üzemelő (2800+) típust fog bemutatni! Na ez aztán az ellentmondás. A hír érdekessége, hogy nem tartják elképzelhetetlennek az 512 KByte-os L2 cachet sem. Így viszont hitelét veszti a felvetés, ugyanis szinte elképzelhetetlen, az AMD ilyen nagy lépésekben tudna fejleszteni.

Az eddigi tervek szerint 1730 MHz-es Thoroughbred szerepelt volna a CeBIT-en, aminek 2200+ lett volna a neve. Hogy honnan szedne hirtelen plusz fél GHz-et az AMD (2.2 GHz - 2800+), arról csak a sötét mágiát űző hardvereseknek lehet elképzelése :D .

Ahogy kitisztul a kép (vagyis elkezdődik a CeBIT), igyekszünk mindenről tájékoztatni, ha minden jól megy, kiküldött tudósítókkal is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés