Egy kis CeBIT előzetes 5.

Hirdetés

Az elmúlt pár hónapban többet fejlődtek a CD írók, mint az előtte eltelt másfél évben. Így nem csoda, hogy a CeBIT is hemzsegni fog az új megoldásoktól, melyek nem minden esetben számítanak hasznos újításnak.

Először is a CD írás királyáról, a Plextorról. Természetesen elérhető és kipróbálható lesz a már hazánkban is kapható 40x12x40 írója, mely az egyik leggyorsabb "pörkölő" a piacon. Kiváló író, melyet két újdonsággal fog feldobni a gyártó. Az egyik a VariRec elnevezésű csoda, mely segítségével még tökéletesebb audio CD-k készíthetők, valamint az új, fekete és fehér design, hogy minden házhoz passzoljon az író.

A Yamaha is porondra lép. Sebesség terén ők "még csak" 32x jelzésnél tartanak, viszont van egy új technológiájuk (erről már mi is írtunk, lásd Kapcsolódó anyagok), mely segítségével bármilyen minta égethető a CD üresen hagyott részébe. Szép dolog, de lerövidül az írható terület. Na ezért lesznek népszerűek a 80 perces lemezek... :)

A többi gyártó is mind szerepelteti a 32x vagy 40x íróját, vagyis igazi "CD-Burning-Kánaán" lesz Hannoverben. Bizonytalan hírek szerint több gyártó is igazán színes írókkal lepi meg a közönséget: zöld, kék, sárga, piros és még megannyi színben pompáznak majd a meghajtók. Ha egyszer az alaplapok esetében bejött nekik, akkor miért pont ezt hagynák ki?

És ami nélkül semmit sem érnek az új írók: megfelelő adathordozók. A nagyobb CD manufaktúrák "megígérték", hogy a CeBIT-re utolérik a meghajtókat, és képesek lesznek olyan CD-ket készíteni, melyek elviselik a 32x és 40x írási sebességet. Nos igen, ez fontos lenne.

Az egésznek pedig van egy igazán jó mellékhatása: a nemrég még isteninek számító 20x és 24x írók ára meredeken fog zuhanni. Éljen!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés