Dupla GPU-s Radeon VGA-n dolgozik a Club 3D?

A Club 3D saját Facebook oldalán, érdemi kommentár nélkül kirakott egy képet Radeon HD 7990-es VGA-járól, amivel kapcsolatosan rögtön beindultak a találgatások, de a képlet valójában egyszerű. Mivel a vállalat többségi tulajdonosa a TUL, így annyira nem meglepő, hogy a képen sajnos nem egy saját fejlesztést, hanem a múlt héten bemutatott PowerColor HD 7990 átmatricázott változatát láthatjuk viszont. Egy ilyen rétegtermék esetén nem is lenne gazdaságos több verziót gyártani, ám ha jobban megnézzük, akkor látható, hogy a hátoldalra egy apró kiegészítés, azaz egy úgynevezett backplate is felkerült.


[+]

Ám arról nincs információ, hogy ez bármit is változtatna a Club 3D neve alatt piacra kerülő vezérlő paraméterein, erről ugyanis még nem számolt be a vállalat. Az viszont nyilvánvaló, hogy ha van is érdemi tuning, akkor az nem haladja meg a szintén erre a nyomatott áramköri lapra épülő PowerColor Devil 13 szintjét. Márpedig a két Tahiti cGPU-t érintő tuning biztosan lesz, hiszen a kártya hátlapi kivezetési között megtalálható az emelt órajelekkel operáló másodlagos BIOS aktiválására szolgáló „nagy piros gomb”, de ennek mértéke egyelőre titok. Vélhetően a gomb nyomkodása a Club 3D-nél sem fogja befolyásolni a grafikus vezérlőnként alkalmazott 3 GB GDDR5 memória frekvenciáját, mely mindkét PowerColor kártyán effektív 5,5 GHz-en ketyeg.

Ami az árat illeti, nos nem hinnénk, hogy a Club 3D ezzel a VGA-val 800-850 dollár alá menne, hiszen bármiféle butítás ez esetben szóba sem kerülhet, valamint az alapokat gyártó anyacégnek nem fognak aláígérni. Ez egyben azt is jelenti, hogy le kell tennünk az árversenyről ebben a szegmensben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés