2017. október 17., kedd

Szponzorunk

Útvonal

Hírek » Notebook rovat

CES 2016: összehasonlítottuk az OLED és az LCD kijelzős notebookot

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az OLED panellel ellátott Lenovo ThinkPad X1 Yoga színei gyönyörűek, viszont tükröződik, és a gyors mozgás megjelenítésének minőségére egyelőre nem kaptunk választ.

A Lenovo Las Vegasban, a CES 2016-on mutatta be átfordítható kijelzős hibridjét, a ThinkPad X1 Yogát, amelynek létezik OLED panellel ellátott változata is. Ennek társaságában sikerült elölteni egy rövid időt, és alapvetően értelemszerűen arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen a képminőség, jelent-e pluszt az OLED képalkotási technológia.

Lenovo ThinkPad X1 Yoga
Lenovo ThinkPad X1 Yoga [+]

Hogy legyen összehasonlítási alap, megkértük a Lenovo munkatársait, pakolják mellé a hagyományos, LCD kijelzővel ellátott modellt (X1 Carbon). Ennek alapján ki lehet jelenteni, hogy az OLED kijelző színei szebbek élettel telibbek, és a fekete megjelenítésében látványosan felülmúlja a rivális eljárást. Viszont az is igaz, hogy a tükröződés markánsan jelentkezett, amit szépen kiemelt mellette a matt kijelző. Szerettük volna megnézni, hogy hogyan teljesít a gyors mozgások megjelenítése során, viszont erre nem nyílt lehetőség. Csak igen lassú animációk, illetve nagyfelbontású képek váltogatták egymást, és hiába kértük meg a Lenovo munkatársait, érthető módon nem engedték meg, hogy rádugjunk egy pendrive-ot és lefuttassuk a tesztcsomagot. Kár, pedig biztos érdekes lett volna.

Lenovo ThinkPad X1 Yoga & X1 Carbon
Lenovo ThinkPad X1 Yoga & X1 Carbon [+]

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.