A Buffalo és a Pioneer felkészült a BDXL-re

A Buffalo és a Pioneer viszi előre az optikai meghajtók piacának szekerét. A gyártók most a BDXL szabvány erejét szeretnék kamatoztatni, amely nyáron érte el végleges formáját.

A Pioneer legújabb fejlesztésű, kéklézeres technológiára alapozó írója BDR-206MBK névre hallgat, és SATA interfészre köthető. A 4 MB-os gyorsítótárral rendelkező termék hatszoros sebességgel égeti az egyszer írható egy- és kétrétegű Blu-ray korongokat, míg az írható BDXL-t négyszeres, az újraírható BD és BDXL lemezeket pedig kétszeres tempóval kezeli. A többi formátum esetében a DVD±R-t, a DVD+RW-t és a DVD±R DL-t nyolcszorosan, a DVD-RAM-ot ötszörösen, a DVD-RW-t hatszorosan, a CD-R-t és a CD-RW-t pedig huszonnégyszeresen írja.

Pioneer BDR-206MBK
Pioneer BDR-206MBK

A novemberben érkező termékhez a CyberLink PowerDVD 10, a PowerProducer 5, a Power2Go 7, az InstantBurn 5, a PowerBackup 2, a Medi@Show 5 és a LabelPrint 2 szoftvereket csomagolja a gyártó. Az ajánlott fogyasztói árról nincs információ.

Buffalo BRXL-6FBS-BK
Buffalo BRXL-6FBS-BK

A Buffalo egy külső és egy belső Blu-ray-írót is bemutatott az USB 2.0-s portra köthető BRXL-6U2 és a SATA interfészes BRXL-6FBS-BK személyében. A specifikációk alapján egy az egyben a fentebb taglalt Pioneer képességei köszönnek vissza, ám a Buffalo nem szolgál szoftverekkel. A termékek forgalmazása várhatóan novemberben kezdődik meg, az árazás azonban nem ismert.

Buffalo BRXL-6U2
Buffalo BRXL-6U2

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés