A Sony és a Pioneer felpörgeti az optikai meghajtók piacát

Az „uborkaszezon” most már az optikai meghajtók piacán is elmúlt, így a Sony és a Pioneer bejelentette legújabb termékeit. Az előbbi vállalat DRX-S70U-W jelzésű hordozható DVD-íróval frissít, míg az utóbbi cég a BDR-205 típusú Blu-ray-írót veti be.

Hirdetés

A Sony DRX-S70U-W típusú DVD-író egészen igényes külső kivitellel rendelkezik, mely 135,5 x 19 x 154 mm méretű meghajtót eredményez 450 grammos tömeggel párosítva. A hordozható termék a számítógéphez USB 2.0 port használatával csatlakoztatható. A készülék a DVD±R és DVD+RW lemezeket nyolcszoros, a DVD-RAM-ot ötszörös, a DVD-RW-t, illetve a DVD±R DL-t hatszoros, míg a CD-ket huszonnégyszeres sebességgel írja.


Sony DRX-S70U-W

A Sony külső meghajtója már elérhető a nagyobb európai webáruházakban, az átlagos fogyasztói ára 60 euró.

A Pioneer BDR-205 jelzésű Blu-ray-író aránylag gyorsan fogja váltani a nemrég bemutatott BDR-S05J-BK meghajtót. A vállalat állítása szerint az új modell olcsóbban állítható elő, így nincs értelme túl sokáig forgalmazni az elődöt. A SATA interfészre csatlakoztatható termék a kisebb testvérhez hasonlóan 4 MB-os gyorsítótárral rendelkezik, és a BD-R, illetve a BD-R DL lemezeket tizenkétszeresen, míg a BD-RE-t és a BD-RE DL-t kétszeresen égeti. Ezenkívül a termék a DVD±R-t tizenhatszoros, a DVD+RW-t és a DVD±R DL-t nyolcszoros, a DVD-RAM-ot ötszörös, a DVD-RW-t hatszoros, a CD-RW-t huszonnégyszeres, a CD-R-t pedig negyvenszeres sebességgel írja.


Pioneer BDR-205

A Pioneer BDR-205 egyelőre csak az OEM kivitelben érhető el, de pár hónap múlva lesz dobozos verzió is BDR-2205 néven. Utóbbi ára 249 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés