Bővül a hálózati és hordozható eszközök köre az Asusnál

Az Asus a CeBIT-en számtalan hordozható és játékosoknak fejlesztett számítógépe mellett más termékeit sem hanyagolta, így például az új és megújult hálózati eszközeit is bemutatta a nagyközönségnek. Ezek között van otthoni szerver, NAS és router is.

Asus RT-N76U [+]
Asus RT-N76U [+]

A routerek csoportjába az Asus RT-N76U és az RT-N56U érkezett. Mindkettő tervezésénél a kiemelkedően gyors és stabil letöltést, fájlátvitelt helyezték előtérbe. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy akár 300 000 egyidejű adatátviteli szálat is tudnak kezelni, másrészt pedig a kevésbé kihasznált és „zsúfolt” 5 GHz-es frekvenciát használják. Támogatják az vezeték nélküli kapcsolattal történő nyomtatást és szkennelést is. Míg az N76U a klasszikus routeres külsőt kapta, az N56U nem mindennapi kinézettel rendelkezik. A készülék szokatlanul lapos formájú lett, felülete pedig csillogós-fényes, mintás.

Asus RT-N56U [+]
Asus RT-N56U [+]

A TS Mini Home Servert már korábban bemutattuk. A másik új készülék a NAS-M25, amely egy hálózatra kötött tárolóegység. Ez nem kevesebb mint 4 TB kapacitású lehet, és akár a teljes rendszer biztonsági mentésének rögzítésére is befogható, utána pedig könnyedén visszaállíthatók róla a fájlok. Sőt egyszerre tíz különböző számítógép adatait is el tudja tárolni ilyen módon. Egyidejűleg több felhasználót is ki tud szolgálni, akik egy ftp-oldalon keresztül tölthetnek le és fel. Ez természetesen akár a rákötött számítógép kikapcsolásakor is működik. Az esetleges rendellenességekről, működési hibákról az SWM (Asus System Web-based Management) e-mailben tájékoztatja a tulajdonost.

Asus NAS-M25 [+]
Asus NAS-M25 [+]

Az RT-N13U-t is láthattuk már régebben, ám testvére, az Asus AP-N13M modellje friss eszköz, ezzel vezeték nélküli hotspotként állítható be. Az internet akár a rácsatlakoztatott 3G-s HSDPA modemen keresztül is működhet, így szinte bárhol használható, ráadásul igen kicsi mérete miatt akár zsebre is vágható.

Asus AP-N13M [+]
Asus AP-N13M [+]

A cég multimédiás mindeneséről is érdemes pár szót szólni. Ugyanis az O!Play széria legújabb tagját is bemutatta az Asus. A formás, tetszetős külsejű HD2 a világ első olyan médialejátszója, amelyet 3.0-s USB porttal láttak el. A készüléknek egyébként egy 3,5”-os winchester szolgáltatja a tárhelyet. Az itt összegyűjtött fájlokon felül az internetről is beszerezhetünk zenéket, filmeket. A HD2-vel több, mint 20 000 digitális rádióadóhoz és 100 internetes tévécsatornához férhetünk hozzá. A megfelelő hangzáshoz pedig a HD audio támogatása és a 7.1-es hangkimenet járul hozzá.

Asus O!Play HD2 [+]
Asus O!Play HD2 [+]

Végül, de nem utolsósorban bemutatkozott az Eee PC 1005PR is, ami valójában az 1005HR felújított változata, és ugyancsak a CeBIT-en lehetett először megtekinteni. Az 1366x768 pixel felbontású kijelzővel ellátott, 1,66 GHz-es Atom N450 processzoros gépbe 1 GB memóriát tettek és egy 250 vagy 320 GB-os winchestert. A megjelenítésről a Broadcom Crystal HD chipje gondoskodik. Természetesen került bele 802.11b/g/n-es Wi-Fi kártya, 2.1-es Bluetooth adapter, webkamera és kártyaolvasó is. Rendelkezik az Express Gate pár másodperc alatt betöltődő operációs rendszerével is. Kétféle hatcellás akkumulátorral lesz kapható, a 9 óra használatot biztosító 48 Wh-ssal és a 11 órás üzemidőt kínáló 63 Wh-ssal.

Asus Eee PC 1005PR
Asus Eee PC 1005PR

Az Asus újdonságainak pontos megjelenése még ismeretlen, ahogy az áruk is, de a tavasz folyamán várhatóan már forgalomba kerülnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés