Idén három új Aya Neo kézikonzol érkezésére is számítani lehet

A trió két tagja papíron erősebb, mint a Steam Deck, egyikük legnagyobb érdekessége pedig a feltolható, billentyűzetet rejtő kijelző.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a tavaly a Kickstarteren felbukkant és nagy hírverést kapó Aya Neo nagyobb sikert ért el, mint a crowdfunding oldalon korábban próbálkozó, szintén kínai székhelyű vállalatok, ugyanis még az év vége előtt érkezik a közvetlen utódnak számító Aya Neo 2, ráadásul rögtön kétféle változatban, sőt, még ebben a hónapban előrendelhetővé válik a gyártó pénztárcabarátabb megoldása, az Aya Neo Air is.


[+]

A gyártó egyik modellről sem árult el minden információt, ahogy árazásuk és piacra kerülésük pontos dátuma sem ismert, épp csak annyit osztottak meg, hogy a termékkategória iránt érdeklődők izgatottan várják a rajtot. A Neo 2 és Neo 2 Slide hardveresen nagyjából megegyeznek, mindkét modellben az AMD Ryzen 7 6800U CPU-ja és Radeon 680M jelölésű grafikus vezérlője dolgozik, kiegészítve egyelőre ismeretlen mennyiségű LPDDR5-6400 rendszermemóriával, illetve egy PCIe 4.0 csatolós NVMe SSD-vel. A két újdonság elődjükkel ellentétben lekerekített házat kapott, melyen több USB csatlakozó, kártyaolvasó és egy ujjlenyomat-olvasó is helyet kapott, a Neo 2 Slide esetében pedig az egyelőre még ismeretlen méretű és felbontású kijelző feltolható kialakítással rendelkezik.


[+]

A műveletet követően láthatóvá válik az RGB háttérvilágítással is rendelkező, fizikai billentyűzet, amit nem csak az egyébként a „gépen” futó Windows operációs rendszer vezérlésére, de játékon belüli üzenetváltásra is használhatunk - ez a fajta elrendezés nagyon hasonlít az 1-1,5 évtizeddel ezelőtt népszerű, oldalirányban szétcsúsztatható telefonokéra.


[+]

A harmadik újdonság a még szintén árcédula nélküli, de állítólag másik két társánál jelentősen olcsóbb Aya Neo Air. Vele kapcsolatban csak annyit tudunk biztosan, hogy az NTSC színteret 109%-ban lefedő OLED kijelzőt, két USB Type-C és egy jack csatlakozót, és egy microSD kártyaolvasót kap, a Nintendo Switch Lite-énál is könnyebb házban dolgozó, AMD-alapú hardver pontos típusára viszont csak később fog fény derülni.

Előzmények

Hirdetés