Az MSI is bejelentette nForce 650/680i-s alaplapjait

Az MSI is bejelentette az NVIDIA 600-as sorozatú nForce chipsetjei köré épülő inteles alaplapokat, bár az új modellek tényleges forgalmazására még várni kell. Az nForce 650i Ultrára alapoz a P6N, az nForce 650i SLI-re épít a P6N SLI Platinum, a csúcskategóriás nForce 680i SLI-t pedig a P6N Diamondon találjuk meg először a cég kínálatában.

A P6N SLI Platinum is támogatja a dupla videokártyás üzemet, a két hosszú PCI Express aljzat x16/x1 kiosztását ehhez egy selector kártyával x8/x8-ra lehet módosítani. Az LGA775 foglalatba ültetett processzor hivatalosan maximum 1066 MHz-es rendszerbuszon tud kommunikálni a DDR2-800 memóriavezérlőt is magában foglaló chipsettel, az FSB effektív órajele azonban tuninggal a gyártó szerint a 2000 MHz-et, a memóriáé pedig az 1200 MHz-et is elérheti. A lapon két IDE csatlakozó, négy belső és egy kivezetett SATA port található, további bővítés egy PCIe x1 és három PCI aljzat révén lehetséges. Kommunikációhoz egy Gigabit Ethernet interfész biztosított, a hangkeltés feladata egy Realtek kodekre hárul.


P6N SLI Platinum

A többi modellhez még nem kaptunk pontosabb adatokat az MSI-től, a P6N Diamondról azonban már most tudható, hogy az elit chipsetre jellemző szolgáltatásokon túl – a Diamond széria hagyományaihoz hűen – audiovezérlője sem átlagos lesz: a Creative Sound Blaster X-Fi Extreme lapkája kerül rá. Természetesen mindegyik P6N sorozatú alaplap támogatja az Intel négymagos processzorait, rajtuk kívül a gyártó közlése szerint a Q965MDO, G965MDH, P965 Neo2, P965 Platinum és 975X Platinum PowerUp Edition jelzést viselő lapok képesek az új CPU-k fogadására.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés