Az ATI a chipkészletek piacán is előre tör

Az Inquirer angol informatikai bulvárlap újabb információkat közölt az ATI új, asztali gépekhez szánt chipkészleteiről. A kanadai székhelyű cég új termékeit az NVIDIA nForce4, illetve a VIA K8T890 közvetlen vetélytársának szánja.

A Radeon Xpress 200 névre keresztelt lapkakészlet (kódnevén RX480, illetve RS480) egyelőre két változatban kerül piacra: a Radeon Xpress 200G integrált grafikus megoldással, míg a "G" jelzés nélküli változat ezen vezérlő nélkül. A chipkészlet Athlon 64/FX processzorokat támogat, egy PCIe x16, négy PCIe x1, 8 USB 2.0 csatolóval rendelkezik, továbbá négy SATA meghajtó csatlakoztatható hozzá (merevlemezek esetén a RAID 0, illetve RAID 1 üzemmód támogatott). Az AC'97 hang már nem tekinthető extrának szinte semmilyen kategóriában, szintúgy az integrált hálózati vezérlő, ez utóbbival azonban – vetélytársaival ellentétben – az ATI új lapkakészlete nem rendelkezik.

A chipkészlet integrált grafikus megoldása az RX300-as (kódnéven RV370) vezérlőre épül, teljes DirectX 9 támogatást nyújt, illetve PCIe csatolót használ, ezzel továbbra is egyedülálló megoldást kínálva az integrált grafikus vezérlők piacán.

Az ATI vélhetően a jövő héten hivatalosan is bejelenti az új alaplapi chipkészleteit, melyeket még ebben a hónapban szállítani kezd partnereinek. Az RS400 kódnevű, Pentium 4 processzorokhoz szánt lapkakészlet csak később kerül bejelentésre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés