Az ARM a GlobalFoundries felé kacsingat

ARM

Egyre nagyobb az érdeklődés az AMD-ből kivált GlobalFoundries szolgáltatásai iránt. A legújabb információk szerint az alacsony fogyasztású processzormagokat tervező ARM mostantól az említett válallat gyártósoraira is fejleszt, ami azt jelenti, hogy a termékeiket licencelő cégeknek nem kötelező a TSMC-vel és az UMC-vel gyártatni.

Kevin Smith, az ARM szóvivője szerint számos partnerük érdeklődik a GlobalFoundries iránt, így a vállalat nem engedheti meg magának, hogy csak a TSMC gyártósoraihoz tervezzék a processzormagokat. A fejlesztési kapcsolat további licencelőket is jelenthet az ARM számára, hiszen több olyan cég is van, amelyik a nemrég felvásárolt Chartereddel gyártat, és alacsony fogyasztású központi egységekre vágyik, ami – mint tudjuk – az ARM területe.

A pozitív hírek mellett azonban a GlobalFoundries háza táján sem mehet minden flottul. A friss információk alapján ugyanis a félvezetőgyártó fél évvel elhalasztotta a 32 nm-es SOI gyártástechnológia 2010 első negyedévére tervezett bevezetését. Bár az új generációs, Bulldozer architektúrára épülő AMD processzorok nem voltak konkrét időponthoz kötve, a halasztás biztosan nem jött jól. Az AMD ezzel kapcsolatban nem akart nyilatkozni, mivel a termékek megjelenése még távol van, így konkrét felvilágosítást nem tudnak adni.

Kiegészítés: A hír megjelenését követően a GlobalFoundries cáfolta a 32 nm-es gyártástechnológia halasztásával kapcsolatos információkat, és megerősítették, hogy fejlesztés megfelelő ütemben halad.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés