Az Abit is belépett az olcsó alaplapok piacára

[Email: GeorgeTerror] Az egyre hanyatló, pontosabban egyre kevesebb profitot biztosító PC-s iparág alapvető változtatásokra kényszeríti az egyes cégeket. Pár hete az ASUS úgy döntött, hogy Hua Ching néven önálló, kifejezetten az alacsony árú alaplapokra specializálódott divíziót hoz létre Kínában. A lépést feltehetően a fenti indokokon túl az Elitegroup (ECS) hasonló módon elért sikerei indokolták. Most újabb versenyző, az Abit Corp. lép a ringbe..

Edwin Lin, a cég elnöke szerint az Abit két vonalon tervezi a belépést: a Silicon Integrated Systems-től a SiS 645, illetve az Inteltől a 845GL chipkészletekkel tervezett alaplapokkal. Az új lapok árai valamivel magasabbak lesznek, mint a Hua Ching, illetve a Foxconn First Tech leányvállalatai által tervezettek.

Lin kijelentette azt is, hogy a vállalat képes lehet akár havi 100.000 db-os gyártásra, valamint elvárható, hogy a negyedik negyedévre már pozitív eredményeket hoz a legújabb termékvonal is. A második negyedévben az egész alaplap-gyártó üzletág folytatta a lassú visszaesést, de Lin szerint ez a tendencia most végre megfordulhat.

A második vonalbeli alaplapgyártók (a négy nagy: ASUS, ECS, MSI, Gigabyte) közül az Abit az egyetlen vállalat, amelyik újabban komolyabb OEM megrendeléseket kapott. Egyes források szerint egy Szingapúri OEM ügyfél bizalmas megállapodást kötött új, Pentium 4 alapú olcsó rendszerekhez szükséges alaplapok szállításáról, májustól kezdődő szállítással, havi 30.000 db-os tételben.

A megrendelések nagy része a 845G chipen alapuló termékeket érinti, nem az olcsóbb 845GL-re, melyeket a piac sikeresebbnek vár. Lin utalt arra, hogy ez annak a konzervatív nézetnek köszönhető, hogy az OEM cégek alacsony raktárkészlettel dolgozhassanak. A kiegészítő egységek (pl.: USB kivezetés) könnyebb hozzáigazíthatósága és a termék értékének növelése lehetett az oka annak, hogy az ügyfél a 845G-t választotta (a 845GL helyett), mivel a 845G alapú termekek jobb bővíthetőséggel rendelkeznek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés