Hirdetés

Átlátszó állvánnyal, minimalista megjelenéssel érkezik az LG MP76 IPS monitor

Az LG egy új, átlátszó állvánnyal, vékony kerettel és Full HD IPS panellel dobja piacra új, prémium kategóriás monitorát, mely az MP76 jelzést viseli, és egyelőre 24"-os képátlóval érhető el. Az MP76 külső megjelenése jól illik a Cinema Screen családba, melynek jellemzője az említett vékony keret és a szélekig kihúzott panel, amit most megfejeltek az úgynevezett Crystal Float állvánnyal. Ennek lényege, hogy a talpat és a panelt összekötő állvány áttetsző anyagból készült, így távolról nézve olyan, mintha a kijelző lebegne. Persze a fix állványból adódóan a kijelző meglehetősen korlátozott keretek között állítható, azaz lényegében csak dönthetőséget kínál. A talp és az állvány igény szerint leszerelhető, így a monitor a 75x75-ös VESA furatokkal falikonzolra rögzíthető.


[+]

A technikai paraméterek nem fognak meglepetést okozni, hiszen a matt felületű, 1920x1080 pixel megjelenítésre képes, gyárilag kalibrált IPS panel hozza a kötelezőt; a 178/178 fokos betekintési szögeket, az 1000:1 kontrasztarányt és az 5 ezredmásodperces válaszidőt. Ugyanakkor jó hír, hogy a LED-es háttérvilágításnál a "Flicker Free" villódzásmentes technológiát használják, amiből arra következtethetünk, hogy a gyártó szakított a PWM alapon történő "meghajtással" (vagy hibrid rendszert használnak), így az egyesek szemét bántó villódzástól nem kell tartani. Ezenfelül kapott még egy úgynevezett "Reader", azaz olvasó üzemmódot, ami a képi beállításokat (a kék fény csökkentésével) optimalizálja olvasáshoz a szem kímélése érdekében.

Ami a csatlakoztathatóságot illeti, a hátoldalon egy D-Sub és két HDMI port fogadja a jelet, emellett analóg hangbemenet és fül-/fejhallgató kimenet is található rajta, továbbá 2x5 wattos beépített hangszórókkal is felvértezték. A monitor várhatóan február közepén jelenik meg a hazai boltokban, ajánlott végfelhasználói ára pedig bruttó 79 000 forint körül alakul, de ez utóbbi még módosulhat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés