Asus blog: a nagy átalakulás

Mostani bejegyzésünkben rendhagyó módon ezúttal nem (csak) hardverekről lesz szó, hanem egy kicsit elkalandozunk az ASUS tegnapi, Budapest egyik frekventált éttermébe szervezett sajtótájékoztatójára, ami a "We transform", azaz "Átalakulunk" címet viselte, mely lényegében kettős üzenet a gyártó részéről. A hardverek oldaláról közelítve nem másról van szó, mint azokról az új termékekről, amelyek folyamatosan formálják a mai számítástechnikát, és ami miatt most már nem csak asztali gépekről és notebookokról beszélhetünk, hanem annál valami sokkal többről. Olyan eszközökről, amelyek minket, munkavégzésünket és szórakozási lehetőségeinket is megváltoztatták és változtatják a jelenben is.


[+]


[+]

Ezek a tabletek, az okostelefonokkal egybeforrt táblagépek (azaz phabletek), valamint azok a notebookok, amelyek képesek átváltozni az aktuális igényeknek megfelelően. Az ASUS mindegyik kategóriában kínál friss megoldásokat, mint például a MEMO Pad FHD 10 és a Fonepad, amelyek mind megtekinthetők és kipróbálhatók voltak, de ezenkívül a nagy átalakulóművész, a Transformer Pad, valamint a Taichi is képviseltette magát 1-1 példánnyal. Persze a gyártó a hagyományos gépeket sem hajítja le a Tajgetoszról, éppen ezért a különlegesnek is mondható N sorozatú notebookot is lehetett nyomogatni.


[+]


[+]

Mindegyik gépet bemutattuk már valamilyen szinten, így most nem ezekkel foglalkoznánk, hanem a rendezvény másik üzenetére térnénk ki. A folyamatos fejlődés és az új terméktípusok alaposan felgyorsították életvitelünket, kvázi minket is átalakítottak, de nem feltétlenül jó irányba. A felpörgetett életmód és rohanó hétköznapok mellett magunkra is gondolnunk kell: néha el kell szakadni a világtól, és csak magunkkal, saját testi-lelki egészségünkkel kell foglalkozunk. Ennek számos hatékony módja van, de az ASUS egy alkalomhoz illő módszert, a tai chit választotta, hogy a sajtótájékoztató termékekkel foglalkozó része után a meghívottak kikapcsolódjanak egy röpke óra erejéig. Ebben természetesen szakavatott tai chi oktatók segítségét kérték, akik a szomszédos parkban az alapoktól kezdve módszeresen felépített különféle gyakorlatsorozatokkal próbálták a sajtós kollégákat ellazítani, energiájukat összpontosítani.


[+]

Mármint azokét, akik nem rohantak vissza az íróasztal mögé, és akik nem utasítják el a hasonló (bizonyos szempontból nézve) alternatív módszereket, aminek hatékonysága persze sok mindentől függ. Valaki ráérez pár óra után, másnak hónapok kellenek, mire a gyakorlatban is hasznosítani tudja az elsajátítottakat. Mi ugyan elsőre nem éreztük azt átütő erőt (nehéz is kikapcsolni a nap közepén, amikor általában 110%-on pörgünk), de egyszer ezt is ki kellett próbálni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS