ASUS, 3080 Ti, 20 GB

Eddig ismeretlen grafikus kártya bukkant fel a tajvaniaknál a fenti paraméterekkel, mellé pedig egy 12 GB-os 3060-at meglobogtattak.

Az ASUS-nál valaki a karácsonyi lakomától elnehezülve figyelmetlenül nyomhatta meg a közzététel gombot, így kerülhetett ki idő előtt a netre két, várhatóan csak jövőre érkező GPU-val szerelt grafikus kártya: a ROG Strix RTX 3080Ti 20GB és a ROG Strix RTX 3060 12 GB. A képek alapján mindkettőből számíthatunk normál és OC-s verzióra, de ezen túlmenően nem sok információ derül ki róluk.


(forrás: VideoCardz)

Mint korábban már mi is írtuk, a 3080 Ti egy olcsóbb 3090 lesz majd, a 10496 CUDA magot tartalmazó teljes értékű GA102-re építve, kevesebb memóriával, alacsonyabb TDP-vel és persze valamivel kevésbé szürreális árral. Megjelenése a legfrissebb információk szerint februárra várható, de a januári, CES-re időzített NVIDIA eseményen remélhetőleg ennél többet is megtudhatunk róla.

A pénztárcával barátibban bánó RTX 3060 a GA106-ra épül, és egyelőre úgy tűnik, hogy ez valóban megérkezik januárban. Persze hogy a boltokban mikor láthatunk belőle nagyobb mennyiséget, azt nehéz megjósolni, mint ahogy azt is, hogy ez a hivatalos árakhoz képest milyen szinten történik majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés